whatsapp

Güncel

NUH ÇİMENTO LİMANLARINA DANIŞTAYDAN İPTAL KARARI

Danıştay 14. Dairesi tarafından Nuh Çimento limanlarına çıkan iptal kararıyla ilgili basın açıklaması yapan Hereke Çevre Derneği Başkanı Hayri Altunok, karara tüm vatandaşların sahip çıkması gerektiğini altını çizdi

22 Mart 2016 Saat: 18:17
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.296 kez okunmuştur

NUH ÇİMENTO LİMANLARINA DANIŞTAYDAN İPTAL KARARI
NUH ÇİMENTO LİMANLARINA DANIŞTAYDAN İPTAL KARARI

Hereke Çevre Derneği Başkanı Hayri Altunok, Çukurbağ Kültür Merkezi’nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Danıştay 14. Dairesi tarafından Nuh Çimento limanlarına çıkan iptal kararını gündeme taşıyan Başkan Hayri Altunok, çıkan kararla ilgili vatandaşlara seslendi. Altunok, iptal kararına herkesin sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi. Altunok’un basın açıklamasına Hereke Çevre Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Kenan Değirmenci ile Nuri Kıvrak, dernek üyesi Aliye Altunok ve ÇEKÜL Kocaeli Temsilcisi Numan Gülşah katılım gösterdi.

 

HAYIRLI OLSUN

Limanın iptal edildiğini ifade eden Altunok, “Bayındırlık ve İskan Bakanlığının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Kocaeli Valiliğinın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin, Körfez belediyesinin ve Nuh çimentonun kendilerini yasaların üzerinde görmeleri, hukuku tanımamaları,  mahkeme kararlarını takmamaları nedeniyle 13 yıl sonra bir kez daha Danıştay 14. Dairesi tarafından tüm bu idari yapılara haddini bildirircesine  bir iptal kararı verilmiştir. Danıştay 14. Dairesinin 15.12.2015 gün 2014/561 esas, 2015/10166 nolu kararı başta Herekeliler olmak üzere tüm Türk Milletine hayırlı olsun’’ dedi.

 

HAKLAR İADE EDİLMELİ

Nuh Çimento firmasının Herekelilerin haklarını gasp ettiğini iddia eden Altunok, “Nuh çimento firması ve yeni kurulan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu kez ciddi bir mesai harcayarak  yargı kararıyla sayısız kez iptal edilen limanları kurtarmanın formülünü bulmuştur. Buldukları formüle göre tüm yasa dışı limanlar için yeniden ÇED kararı almak olmuştur. Derneğimiz tarafından yürütülen hukuk mücadelesi neticesinde Danıştay 14. Dairesinin 15.12.2015 gün 2014/561 esas, 2015/10166 nolu kararı ile Nuh limanları bir kez daha tartışmaya yer bırakmayacak şekilde iptal edilmiştir. Yargıdan her defasında tokat yiyen Nuh çimento firması ve idari birimler  umuyoruz ki artık uslanmış olsunlar. Zira uygulamaya koydukları tüm şeytanlıklar ayaklarına dolanmıştır.  Önerimiz akıllarını başlarına almaları ve Hereke halkından gasp ettiklerini Hereke halkına terk etmeleridir” diye konuştu.

 

KARARA SAHİP ÇIKILMALI

Son olarak Nuh Çimento limanlarına çıkan iptal kararına sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Altunok, “Bu karar bizlere bir hafta önce tebliğ edildi ve gerekçe bölümünde, karar düzeltme yolunun kapalı olduğu da özellikle belirtilmiştir. Kesinleşen karar nedeniyle başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere, Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Körfez Belediyesi mahkeme kararının uygulanmasından sorumludur. Tüm bu idari kurumlara, duymadık bilmiyorduk mazereti ortadan kalksın diye mahkeme kararını bizler direkt olarak tebliğ edeceğiz. Kamuoyundan, en sağından en soluna kadar tüm siyasi partilerden, sivil toplum kuruluşlarından talebimiz Türk milleti adına verilen ve 80 milyon yurttaşımızı istisnasız bağlayan yüksek yargı kararına amasız, fakatsız olarak sahip çıkılmasıdır” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑