whatsapp

Güncel

O SÖZLEŞMEYE SENDİKA İTİRAZ ETTİ

Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde 650 çalışanın maaş ödemeleri ihalesini alan banka tarafından imzalatmak istenilen 15 maddelik sözleşmeye Türk Sağlık-Sen tarafından itiraz geldi.

2 Ocak 2017 Saat: 09:13
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.289 kez okunmuştur

O SÖZLEŞMEYE SENDİKA İTİRAZ ETTİ
O SÖZLEŞMEYE SENDİKA İTİRAZ ETTİ

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, "Sözleşmeyi imzalayan personel varsa sendikadan iptal dilekçesi alabilirler" dedi

Memurların maaşlarından promosyon ödemeleri ile yapılan destek projesi uzun zamandır uygulanıyor. Türkiye Kamu Hastaneler Kurumuna bağlı faaliyet gösteren kurumlarda görev yapan sağlık çalışanlarının maaşları, ek ödemeleri ve diğer ödemelerinin banka üzerinden ödenmesi için kurumun yapmış olduğu ihalede ihaleyi alan banka ile Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu arasında 25 Aralık 2014 tarihinde protokol imzalanmıştır. Türkiye Kamu Hastaneler Kurumuna Bağlı faaliyet gösteren tüm kurumlar 01 Ocak 2015 tarihinden itibaren beş yıl süre ile 01 Ocak 2019 yılına kadar personel maaşlarını ve diğer ödemelerini ihaleyi alan banka üzerinden yapılacak.

YOĞUN KATILIM

Konu hakkında Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker sendika binasında basın açıklaması düzenleyerek Türkiye Kamu Hastaneler Kurumuna Bağlı faaliyet gösteren kurumlarda görev yapan sağlık çalışanlarının maaşları, ek ödemeleri ve diğer ödemelerinin banka üzerinden ödenmesi ile ilgili sorunları dile getirdi. Basın açıklamasında Çeker’in yanı sıra Şube Başkan Yardımcısı Umut Birol Darıca İlce Temsilcisi Osman Ayas, İş Yeri Baş Temsilcisi İdris Çakır, Temsilci Hakan Şahin, Zafer Kurt, Eski Şube Başkan Yardımcısı Erol Kalemer’de yer aldı.

15 MADDELİK SÖZLEŞME

Çeker, "Darıca Farabi Devlet Hastanesi'nin mevcut banka ile maaş protokol anlaşması sonlandığından Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu'nun açmış olduğu ihale sonucunda Darıca Farabi Devlet Hastanesi ihaleyi alan banka üzerinden personel maaşlarını ve diğer ödemeleri yapmak zorunda. Banka ile kurumun yapmış olduğu protokol çerçevesinde banka Darıca Farabi Devlet Hastanesinde görev yapan personelin listesini alarak liste doğrultusunda kurumun tüm personeline vadesiz hesap açarak ve ATM kartları bastıracak ve ilgililere teslim etmesi gerekirken, Kurumun haberi olmadan personele 15 adet ürün sözleşmesini Kurum çalışanlarının bir kısmına imzalatmıştır. Personellerin bir kısmı yapılan bu yanlış ve usulsüz uygulamaya karşı çıktığı halde banka görevlileri bu sözleşmeler imzalanmadığı takdirde maaş kartlarını alamayacaklarını zorunlu olarak sözleşmeleri imzalamaları gerektiği telkinlerinde bulundular" ifadelerini kullandı.

“MAAŞ KARTLARI TESLİM EDİLDİ”

Sözlerine devam eden Çeker, "Çalışanların bankalara elini, kolunu kaptıracak uygulamalara müsaade edilmemesi için kurum çalışanları konuyu iş yeri temsilcilerimize taşımaları sonucu temsilcilerimizde sendika şubesini bilgilendirmeleri neticesinde sendika,  Darıca Farabi Devlet Hastanesi Yöneticisi sayın Hikmet Yaşar ve hastane idaresi ile yapılan görüşme ve resmi yazışma sonrasında protokolün ilgili maddeleri gereği kurum çalışanları hiçbir sözleşmeye imza atmadan maaş kartları banka yetkilileri tarafından kendilerine teslim edilmiştir" dedi.

'DİLEKÇELERİ SENDİKADAN ALABİLİRLER'

Sözlerinin sonunda Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, "Bizim durumu öğrenip itiraz edene kadar sözleşme imzalayan sağlık çalışanları bu sözleşmenin iptali için sendika binasında dilekçelerini alabilirler. Alınacak olan dilekçe ile bankaya başvuru yapabilecekler. Burada banka tarafından uyanıklık yapılmak istenilmiştir. Bu durumun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Kimse sağlık çalışanlarına karşı uyanıklık içerisinde olmasınlar" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑