whatsapp

Sağlık

“OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK TEDAVİ GEREKTİREN BİR HASTALIKTIR”

Obsesif Kompulsif hastalığına sahip kişilerin saçma olduğunu bildiği halde kafasından atamadığı fikirler olduğunu belirten Konak Hastanesi Gebze Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Bülent Akman, hastalıktan kurtulmak i

21 Nisan 2017 Saat: 11:43
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.554 kez okunmuştur

“OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK TEDAVİ GEREKTİREN BİR HASTALIKTIR”
“OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK TEDAVİ GEREKTİREN BİR HASTALIKTIR”

Konak Hastanesi Gebze Uzm. Dr Akman: “ Obsesif Kompulsif Bozukluk uzun soluklu tedavi gerektiren bir hastalıktır”

Konak Hastanesi Gebze Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Bülent Akman Obsesif Kompulsif Bozukluk hastalığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Uzm. Dr. Akman yaptığı açıklamada şunları söyledi:  

“Türkçe karşılığı Saplantı Zorlantı Bozukluğudur. Saplantı (obsesyon) kişinin saçma olduğunu bildiği halde kafasından atamadığı fikirler vardır. Zorlantı (kompulsiyon) ise saplantının zihinde yarattığı kargaşayı azaltmak için kişinin yapmaya engel olamadığı eylemlerdir. Çeşitli şekillerde görülebilir. El yıkaması ile birlikte olan pislik bulaşması ve mikrop kapma saplantıları, Tereddütte kalma saplantıları, Abdestim geçerli mi ? değil mi?,  namazda sureyi eksiksiz okudum mu? Okumadım mı? saplantıları,  kontrol etme saplantıları, Kapıyı kilitledim mi? Kilitlemedim mi?, Işığı kapattım mı? Kapatmadım mı? Saplantıları. Kişi sonucunu bildiği halde defalarca ya gidip bu durumları kontrol eder kontrol etmezse bu durum huzursuz bir şekilde zihnini meşgul eder. Düzen, simetri, sayı saplantıları. Ödevimi düzenli yaptım mı?, Yazıyı güzel yazdım mı?, Duvara astığım takvimi tam ortalayabildim mi?, Çarşafı yatağa düzgün serdim mi?, Yan kenarları eşit oldu mu ?, plaka sayma saplantısı,  belirli eylemleri belirli sayıda yapma.  Yer karolarının tam kenarlarına basarak yürümeyi zorunluluk sayma gibi saplantı ve zorlantılar olabilir.  Obsesif Kompulsif Bozukluğun tedavisinde ilaç ve psikoterapiler birlikte uygulanır. Uzun soluklu bir tedavi gerekir.”  

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑