whatsapp

Güncel

ÖĞRETMENLİK İÇİN 240 BİN BAŞARI SIRALAMASI ŞARTI

Öğretmenlik tercihi için 240 bin başarı sıralaması şartı getirildi

23 Aralık 2016 Saat: 09:44
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.230 kez okunmuştur

ÖĞRETMENLİK İÇİN 240 BİN BAŞARI SIRALAMASI ŞARTI
ÖĞRETMENLİK İÇİN 240 BİN BAŞARI SIRALAMASI ŞARTI

YÖK, üniversitede öğretmenlik tercihi için 240 bin başarı sıralaması şartı getirdi. İlahiyat fakülteleri bu yıldan itibaren ikinci aşamadan öğrenci alacak. LYS'de bazı sorular açık uçlu olacak.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Anadolu Ajansı Editör Masası toplantısında, üniversiteye giriş sistemi ile ilgili yapılan düzenlemeleri açıkladı. Öğretmenlik tercihi için 240 bin başarı sıralaması getirdiklerini belirten Saraç,  ilahiyat fakültelerine de artık ikinci aşamadan öğrenci  alınacağını belirtti.
Üniversite sınavlarında açık uçlu soruların da sorulacağını dile getiren ?Saraç'ın açıklamaların satır başları şöyle: 
Bazı yükseköğretim programları, birinci aşama ile  öğrenci alıyorlardı. Biz önce birinci aşama ile öğrenci alan öğretmenlik  programlarını artık ikinci aşamaya nakletme kararı aldık. Bu çok Radikal bir  karar. YGS puanları ile öğrenci alan bu programları LYS puanlarına naklederken  YGS'deki test içeriklerini dikkate alacağız. Bütün bu LYS'den öğrenci kabul  edecek programlar için de başarı sıralaması şartı getirdik. Bu başarı sıralaması  şartı da 240 bin. 240 binden aşağısının artık bu programlara girmesi söz konusu  olmayacak.
İLAHİYAT FAKÜLTELERİ İKİNCİ AŞAMADAN ÖĞRENCİ ALACAK 
Yıllardan beri ilahiyat fakülteleri ile alakalı  'Niye ikinci aşamadan girilmiyor. Bu, niteliği yükseltici bir husustur halbuki'  diyerek bize başvurular, raporlar sunuluyordu. Yükseköğretim Kurulu olarak  ilahiyat fakültelerinde artık bu yıldan itibaren ikinci aşamadan öğrenci  alınacağını burada açıklamak isterim.
AÇIK UÇLU SORU SORULACAK

Üniversiteye girişteki ikinci aşama olan LYS'de  öğrencilerin açık uçlu sorularla tanışmasını sağlayacak şekilde az sayıda soru  sorulacağını ifade edebilirim. Öğrencilerimizi hiçbir şekilde tedirginliğe sevk  etmemiz lazım. Açık uçlu soruya yavaş yavaş geçilecek. Bu bağlamda  öğrencilerimizin açık uçlu sorularla tanışmasını istiyoruz."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑