whatsapp

Güncel

OKUL BİRİNCİSİ DEĞİL İYİ ADAM OLUN

Tarihçi- yazar Yavuz Bahadıroğlu, Gebze’de öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Bahadıroğlu iyi bir adam olmanın okul birincisi olmaktan önce geldiğini söyledi.

16 Ocak 2016 Saat: 16:55
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.117 kez okunmuştur

OKUL BİRİNCİSİ DEĞİL İYİ ADAM OLUN
OKUL BİRİNCİSİ DEĞİL İYİ ADAM OLUN

Tarihçi- yazar Yavuz Bahadıroğlu, Gebze’de öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Bahadıroğlu, öğrencilerin mutlaka bir hedef belirlemesi gerektiğini söyledi ve “Hedef belirleyen insanın önünden tüm dünya kenara çekilir” dedi.

Gebze 50. Yıl Ortaokulu tarafından düzenlenen söyleşiye katılan Yavuz Bahadıroğlu, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğuna ifade ederek, “Bana bir öğretmen okumayı, bir öğretmen yazmayı, bir öğretmen de tarihçi olmayı öğretti” dedi. Kendisinin zor şartlarda ve ders kitapları dışında kitabın olmadığı bir dönemde yetiştiğini söyleyen Bahadıroğlu, tüm öğrencilerden günlük hayatta not tutmalarını istedi. Okul birincisi olmak yerine iyi olmak ve adam olmak gerektiğini de söyleyen Bahadıroğlu, ilkokul üçüncü sınıfta iken kitapçıya sorduğu bir kitabın “Gavur kitabı” olarak adlandırıldığına dikkat çekerek, “Kitabın gavuru Müslümanı olmaz, kitabın iyisi kötüsü olur, insanın da iyisi kötüsü olur” dedi. Öğrencilerin bu yaşta kendilerine mutlaka bir hedef belirlemeleri gerektiğini söyleyen Yavuz Bahadıroğlu, “Gideceği yeri bilen ve hedefi olan bir insanın önünden dünya çekilirmiş” dedi.

Farkındalığın önemine de değinen Bahadıroğlu, “Ancak tarih iz bırakanları hatırlatır” diye konuştu. Bahadıroğlu daha sonra çeşitli konularda öğrencilerden gelen soruları cevapladı ve kitaplarını imzaladı

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑