whatsapp
Ömer Emiroğlu
Ömer Emiroğlu

Siz de yaptığınız yollarla övünün durun!

Çakarlı arabalarıyla yol gidenler elbette bilmez bu eziyeti. Bu ekonomik şartlarda radar cezası ödemenin insanın canını nasıl acıttığını ve canımızdan çok sevdiğimiz ülkemizde sıla-yı rahim yapmanın faturasının ne kadar ağır olduğunu bilmez.

22 Haziran 2024 Saat: 16:31
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu yazı 1.939 kez okunmuştur

Sevgili okurlarım zaman zaman her kesime mesajlar verecek , zaman zamanda önemli uyarılarda ve ikazlarda bulunacağım köşe yazılarımla sizlerle olacağım. Halkımın ve haklının yanında olmaktan asla vaz geçmeyeceğim bu vatan bizim, bu memleket bizimdir. Yazılarımda kesinlikle kurum ve kuruluşlarla bir bağlamım olmayacak uyarılarınızı her zaman dikkate alarak bu köşeden yazmaya devam edeceğim.. Saygılarımla.

Mutlu ve Gururlumusunuz...

Sılaya gitmek ne kadar zor ve maliyetli bir çileye dönüştü ülkemizde. Duble yol yapmakla övünen Hükümet, artık trafik cezası kesmekle mutlu ve gururlu. Görünen o ki bütçe açığını her yere koyduğu EDS ve radarlar yoluyla kestiği cezalarla kapatacak.

Altınızda 6 veya 7 ileri vites en azı 240 kadrana sahip aracınız var ve bu araçlar fabrikasyon yakıt değerine göre 3 bin devre ulaşınca ekonomik yakıt seviyesine iner ancak 90 km altında da fazla yakıt tüketir. Yani arabanızla fabrikasyon değerinde hız yaparsanız radar terletiyor, gaz keserseniz de yakıt...

Bir ülkede duble yollar düşünün ki baştan sona EDS hız koridoru. Adım başı radar uyarı levhası ve siz arabanızın hız göstergesine, yol boyunca hız ve radar tabelalarına bakmaktan önünüze bakamıyorsunuz. Hatta bazı yerlerde yetkililerin belirlediği anlık değişen hız limitleriyle adeta aracınızın başı dönüyor. 110'la giderken bir anda 70'e, sonra 90'a ve bir bakmışsınız hızınızı 50'ye düşürün uyarı tabelası... Şaka gibi... Araba kullanmak bu kadar işkence işte ülkemizde.

Sadece Osmancık örneği bile yeter bu çileyi ve radar terörünü anlatmaya. Osmancık girişte önce bir araba radarla karşılanıyorsunuz. 110 km hız uyarılı 5 km yol aldıktan sonra, 82, 70 ve 50 km uyarılı 3 hız koridoru ile devam ediyorsunuz. Haaa, ışıklarda sarıda bile geçerseniz hemen cezanız hesabınıza yazılıyor.

Osmancık sadece bir örnek. Gerede otobanından çıkıp Samsun yoluna devam ettiğinizde her ilçede EDS ve hız koridorları sizi sürekli gözetlemekte. Samsun'dan sahil yoluna girdiğinizde ise neredeyse hız koridoru olmayan yol yok.

Çakarlı arabalarıyla yol gidenler elbette bilmez bu eziyeti. Bu ekonomik şartlarda radar cezası ödemenin insanın canını nasıl acıttığını ve canımızdan çok sevdiğimiz ülkemizde sıla-yı rahim yapmanın faturasının ne kadar ağır olduğunu bilmez.

Buradan yöneticilerimize sesleniyorum: Vergi borçlarını affettiğiniz şirketlerin, ihale yolsuzluklarının ve bu talan düzeninin sonucu hazinemizin fazlasıyla açık verdiği bütçe dengesizliğini, vatandaşlara yollarda kestiğiniz trafik cezalarıyla kapatmayı bırakın artık. İnsanlara araba kullanmayı zehir zıkkım hale getirmeyin. Ya da şu arabalarımıza el koyup herkese verin birer Hacı Murat! 90 km ile tıngır mıngır gidelim. Siz de yaptığınız yollarla övünün durun!

Saygılarımla / Ömer Emiroğlu (Frenci Ömer)

YORUMLAR

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

DİBE VURMAK İYİDİR…4 Eylül 2024 Saat: 13:55
Hepimizin hayatında “Dibe vurdum” dediği anlar olmuştur. Dibe vuruşları genellikle büyük kayıpların ardından yaşıyoruz. Kimimiz sağlığını kaybediyor, kimimiz ilişkisini, kimimiz işini, evini, parasını… Kimimiz ise çok daha fazlasını…
Hoca ne anlatmaya çalışmış ?29 Ağustos 2024 Saat: 08:23
Hoca eşeğine verdiği samana zam gelince buna bir çare arar; ne yapsam, ne etsem diye düşünürken eşeğine günde bir balya saman yerine yarım balya saman vermeye karar verir.
Buna hakkını aramak denir.15 Temmuz 2024 Saat: 02:01
Emekli maaşı hükumetlerin verdiği bir bağış, bir harçlık, bir kıyak, bir mükafat değildir.
Sağlığımız için lütfen..!!!4 Temmuz 2024 Saat: 13:33
Doktor değilim, hayat tecrübelerimden edindiğim bilgi ve birikimlerimle sağlığımız için uyulması gereken önerilerimi lütfen dikkatle okuyun ve mümkünse uygulayın..
Tüm Yazıları
Yukarı ↑