whatsapp

Güncel

ONAY METAL'DE İŞÇİ KIYIMI

Gebze Plastikciler Organie Sanayi Bölgesi (GEPOSB) içinde üretim yapan Onay Metal işyerinde 65 civarında işçi işten çıkarıldı.

16 Haziran 2016 Saat: 22:10
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.140 kez okunmuştur

ONAY METAL'DE İŞÇİ KIYIMI
ONAY METAL'DE İŞÇİ KIYIMI

Gebze Plastikciler Organie Sanayi Bölgesi (GEPOSB) içinde üretim yapan Onay Metal işyerinde  65 civarında işçi  işten çıkarıldı. Sendikanın olmadığı işyerinde işçiler geçtiğimiz ay maaşlarını alamadıklarını belirterek işverene tepki gösterdiler.
GEPOSB içinde faaliyet gösteren Onay Metal Pres Döküm Kalıp San. ve Tic A.Ş'de işveren  iflas ettiğini ileri sürerek 65 kadar işçinin işine son verdi.  Geçtiğimiz ay maaşlarını alamadıklarını söyleyen işçiler gazetemize şu açıklamayı yaptı, "İşveren bize  iflas ettiğini söyleyerek  işten çıkardı. 10 Haziran itibariyle  işten çıkarılmış durumdayız.  Geçtiğimiz ay maaşlarımızı alamadık, bu aydan 10 günlük  maaşımız var.  Sosyal haklarımız ve tazminatlar için ise  3 ay sonra ödeme yapacağını söyledi.  Ancak iflas ettiğini söylemesine karşın fabrika ihracaat yapmaya devam ediyor, ürün taşıyan kamyonların biri gidiyor öteki geliyor. Hakkımızı istiyoruz ve gerekirse  yasal yollarada baş vurucağız"dediler.

2008 YILI BAŞINDA KURULDU

GEPOSB  içinde üretim yapan Onay Metal Pres Döküm Kalıp San. ve Tic A.Ş.2008 yılı başında kuruluşunu tamamlayarak Onay Şirketler Grubu içerisindeki yerini  aldı. Firma  Alüminyum Metal enjeksiyon parçalarının dökümü ve sonrası talaşlı şekillendirme ile komple kalıp imalatı yapıyordu. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑