whatsapp

Güncel

PROTOKOL İMZALANDI

Gebze Tenik Üniversitesi(GTÜ)ile Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma merkezlerinin ortak çalışma ve ortak doktora programı açılması üzerine bir protokol anlaşması imzaladı.

11 Nisan 2016 Saat: 13:33
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.309 kez okunmuştur

PROTOKOL İMZALANDI
PROTOKOL İMZALANDI

GTÜ Rektörlük binasında gerçekeleşen imza törenine Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk  Görgün, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Nihat Berker, GTÜ Rektör yardımcıları Prof. Dr. Babür Özçelik, Prof. Dr. Ali Ata ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal katıldı.
 
'ÜRETMEYİ HEDEFLİYORUZ'

Yapılan anlaşma ile ilgili olarak bir konuşma yapan Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk  Görgün, bugün çok önemli bir imza tacaklarını belirterek, " Bunun ana çerçevesi ortak projelerin yapılması  ortak programların açılması, doktora programları açılması,  öğrencilerimizin lisansüstü ortak  dersleri almasını, projeler için iç kaynakları birleştirerek yeni fonlar açarak bir devlet ve vakıf  üniversite arasında bir işbirliği yapacağız.  Nanoteknoloji alanında TÜBİTAK’tan destek alan bu  iki üniversitenin kompozit konularda bu  çalışmalara odaklanarak çalışması ve bu konularda başlayarak diğer alanlarda da ek  protokoller yaparak üretmeyi hedefliyoruz.  Bu protokolün gerçekleşmesinde emeği geçen  herkese teşekkür ediyorum"dedi. 

'İYİ ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK'

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker,  Gebze Teknik Üniversitesi ile  çok önemli bir adım attıklarını ifade ederek, "Bizim bıgün yapacağız proje Türkiye'de bir örnek.  Türkiye’de üniversiteler arasın işbirliğini göremiyoruz. Bizlerde çok heyecanlıyız. Çalışmakatan çok şey elde edilir.  İki üniversite biz hem bir Anadolu hem bir İstanbul üniversitesiyiz. Beraber çok iyi çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. En çok önem verdiğim konunun bu olduğunu belirtmek  istiyorum" şeklinde konuştu.YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal  ise bu girişimlerin olmasında iki rektöründe büyük çabası olduğunu ifade ederek, bu anlaşmada üzerlerine düşen ne varsa yerine getireceklerini söyledi. Yapılan konuşmalar sonrasında Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker, protokolü imzaladı. 
 
 PROJENİN HEDEFİ

Öte yandan imzalanan  protokolle ortak araştırma projelerinin yapılması, ortak iç araştırma projeleri için kaynak ayrılması ve her iki üniversitenin öğretim üyelerinin ortak AR-GE çalışmalarının desteklenmesiyle araştırmaya yönelik işbirliği oluşturulacak. Eğitim alanındaki işbirliğiyle,ortak doktora programlarının geliştirilmesi ve ilgili alanlarda çift diploma programlarının oluşturulması hedefleniyor.  Kurumsal işbirliği de teknoloji transferi ve fikri mülkiyet konularında kurumlar arası iletişim ve ulaşımın geliştirilmesini kapsayacak. Ayrıca her iki tarafça uygun görülen diğer araştırma kurum ve kuruluşlarının işbirliğine dâhil edilmesi değerlendirilecek. Bu protokolün imzalanmasıyla, günlük hayatta ve bilimin ilerlemesinde bugüne kadar geliştirilen teknolojinin çok ötesinde olanaklar sunan ve son yirmi yıldır dünyada bilim teknik çevreleri tarafından sürekli gündeme getirilen nanoteknoloji alanında ülkemizin gelişmişliğine hız katacak. Ayrıca ülkemizi dünyanın sayılı Nanoteknoloji merkezlerinden biri yapacak adım atılacak. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑