whatsapp

Eğitim

REKTÖR GÖRGÜN : EN İYİ ÜNİVERSİTEYİZ

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Türkiye Bilimler Akademisinde Gebze Teknik Üniversitesi 1.sırada değilse de 2.sırada en iyi üniversiteyiz. Dedi.

15 Nisan 2016 Saat: 17:14
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.666 kez okunmuştur

REKTÖR GÖRGÜN : EN İYİ ÜNİVERSİTEYİZ
REKTÖR GÖRGÜN : EN İYİ ÜNİVERSİTEYİZ

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün beraberinde özel kalem müdürü Doç Dr.Abdurrahman Akyol ile birlikte bölge basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Görgün basının toplantılarda kullanabilmesi için donanımlı basın odasının açılmasının çok yerinde olacağını söyledi.

DAHA İYİ ÜNİVERSİTE OLMAK İSTİYORUZ

Gebze Teknik Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde sabah düzenlenen toplantıya Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Haluk Görgün üniversitede yaptıkları çalışmalar ve yapacakları projeler hakkında bilgi verdi. Rektör Görgün, “Bizim kadar sizde daha iyi üniversite daha aktif olması için benim duyduğum heyecanı duyduğunuzu hissediyorum. Bu nedenle teşekkür ediyorum.

BASINA TEŞEKKÜR ETTİ

Bugünkü toplantıda bir dostluk olsun istedik. Sizler yaptığınız haberlerle ilgili olarak teşekkür ediyorum. Basın yayınla ilgili olarak kurumsal bir iletişim halinde olmak istiyoruz. Günde 15 saat bu üniversite için çalışıyorum. Gerek İstanbul, gerek Kocaeli, yurt içi yurt dışına çok gidiyoruz. Burayı daha aktif haline getirmek için hepimize büyük görev düşüyor. Bütün kurumları iç paydaşımız olarak görüyoruz.

YABANCI ÜNİVERSİTELERDEN HOCALARI DAVET ETTİK

20 yıllık bir birikilme çok hızlı hareket ederek her anlamda değer katmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde ülke ekonomisine katkı sağlayacak projelerimiz olacak. Uluslararası anlamda da bir dünya üniversitesi olması için tüm çalışanların bu yapıya bürünmesi gerekir. Geçe hafta ABD’de en güzide üniversiteleri ziyaret ederek görüşmeler yaptık. Oradaki hocaları üniversitemize davet ettik.

YABANCI ÜNİVERSİTELERLE İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ

Daha öncede İngiltere’de bazı üniversiteleri ziyaret ettik. Almanya’ya giderek oradaki üniversitelerle işbirliği yapacağız. Öğretim üyelerimiz bu üniversitelerden mezun olan akademik kişiler. Bu işbirliklerin sonucu birkaç sene sonra olacak.

 ÖĞRENCİ FESTİVALİ YAPACAĞIZ

Uluslararası öğrencilere 30 yakın 66 öğrenci ile dün burada buluştuk. Uluslararası öğrenci festivali yapacağız. Onlar yerel yemek ve kıyafetlerini sergileyecek. Biz bu festivale liseleri davet edeceğiz.

SANCAR MAYIS AYINDA GEBZE’DE

Mayıs ayında Aziz Sancar hoca üniversitemize gelecek. Bizzat davet ettim. O günü de organize etmeye çalışıyoruz. Bu faaliyetlerin hepsi içselleşmeyi sağlıyor. Burada gıpta edilen bir üniversite olmak istiyoruz. Üniversitemizin akademik değeri her platformda bilinir oldu. Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden kişi başı yayın bakımında en çok yayın yapan üniversitesiyiz. Gebze Teknik Üniversitesi en iyi üniversitelilerin başında geliyor.

7 TANE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ AÇTIK

Meslek yüksek okulları bölgenin ve ülkenin önemli bir açığını kapatacaktır ve olması gerekiyor. YÖK vezninde ciddi çalışmalar yapılıyor. Gebze bölgesinin de böyle bir şeye ihtiyacı var. Üniversitenin yakın planda böyle bir hedefi yok. 7 tane araştırma enstitüsü kurduk. Bunların aktif hale getirilmesi için çalışıyoruz. Önce bu enstitüleri aktif hale getireceğiz.

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ ÇOK BAŞARILI

Üniversite sanayi işbirliğinde çok yol kat ettik. OSB’ler ile sürekli bir araya geliyoruz. OSB’lerle çok güzel projeler ortaya çıkmaya başladı. Şişecam Bilim ve Teknoloji ile protokol yapak ortak projeler vermeye başlandı. Cam teknoloji anlamında tezli yüksek lisans programı açıyoruz. Savunma teknolojilerine büyük önem veriyoruz. Savunma teknolojilerinde faaliyet gösteren firmalarla projeler yapıyoruz.” Dedi.

 

YEDİNCİGÜNHABER-Özden DEMİRCİ

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑