whatsapp

Güncel

Rusya'dan Türkiye'ye doğalgaz şoku!

Rus Interfax haber ajansının Reuters'dan aktardığı bilgiye göre, Rus devletinin doğalgaz şirketi Gazprom, alıcılarla yaşanan fiyat anlaşmazlığı nedeniyle gaz akışını düşürme kararı aldı.

26 Şubat 2016 Saat: 10:47
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.522 kez okunmuştur

Rusya'dan Türkiye'ye doğalgaz şoku!
Rusya'dan Türkiye'ye doğalgaz şoku!

Rus Interfax ajansı Bulgar devlet şirketi Bulgartransgaz'a atıfta bulunarak Rus enerji deviGazprom'un 10 Şubat itibariyle Türkiye'ye yönelik gaz tedarikini azaltığını bildirdi. Interfax'ın Türkiye Enerji Bakanlığı'na yakın bir kaynağa dayandırdığı habere göreGazprom bu kararı alıcılarla yaşanan fiyat anlaşmazlığı ve Türkiye'deki sıcak hava şartlarından dolayı aldı.

 

GAZ ARZI GİDEREK AZALIYOR

Rusya'nın Türkiye'ye dogal gaz arzı 2015'in aynı döneminin yüzde 10'u seviyesine indi. Geçtiğimiz hafta ise arz geçen yılın aynı döneminin yüzde 50'si seviyesinde kaldı. Son olarak 24 Şubat'ta Rusya'nın Türkiye'ye gaz sevkiyatının 26.7 milyar metreküp olarak gerçekleştiğini açıklayan şirket, bunun bir önceki yıla oranla yüze 40 daha az olduğunun altını çizdi.

 

UÇAK KRİZİNDEN SONRA EKONOMİK İLİŞKİLER DURMA NOKTASINA GELDİ

Rusya ve Türkiye arasında, Türkiye hava sahasını ihlâl ettiği gerekçesiyle bir Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından gerginlik yaşanmıştı. Yaşanan bu gelişmeden sonraRusya, ülkede faaliyet gösteren bazı Türk şirketlerine ambargo uygulamaya başlamıştı.Gazprom, bundan önce de Türk şirketlerine doğalgazda indirim uygulamasına son vermişti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑