whatsapp

Güncel

Rüzgar ve fırtınadan korunmanın yolları

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Rüştü Uçan, Türkiye genelinde son birkaç gündür etkisini artıran rüzgar ve fırtınadan nasıl korunması gerektiği hak...

1 Aralık 2021 Saat: 15:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 171 kez okunmuştur

Rüzgar ve fırtınadan korunmanın yolları
Rüzgar ve fırtınadan korunmanın yolları

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Rüştü Uçan, Türkiye genelinde son birkaç gündür etkisini artıran rüzgar ve fırtınadan nasıl korunması gerektiği hakkında bilgiler verdi.

İSTANBUL (İGFA)- Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Rüştü Uçan, etkisini artıran rüzgarlı ve fırtınalı hava muhalefetinin neden olabileceği kazalardan korunmaya yönelik son derece önemli tavsiyeler paylaştı.

Tavsiyelerini maddeler halinde sıralayan Uçan, şu şekilde sıralama yaptı;

'AÇIK ALAN VE YÜKSEKTEKİ ÇALIŞMALARA ARA VERİLMELİ'

"Özellikle yaygın bir sektör olan inşaatlarda çalışanların öngörülemeyecek şekilde düşen veya devrilen cisimlere karşı korunması amacıyla çalışmalar kesinlikle durdurulmalı" diyen Uçan, "Çevresel etkiler sınırlandırılabiliyorsa çalışanların rüzgar yönünü tespit ederek doğru hareket etme, gerektiğinde güvenli bölgeye sığınma veya fırtına etkisi azalana kadar güvenli postürde kalma gibi konularda güvenlik eğitimleri de İSG temel eğitimleri içerisinde verilmeli" ifadelerini kullandı.

'MOTOSİKLET VE SCOOTER TEHLİKE YARATABİLİYOR'

Elektrikli scooterların kullanımına kesinlikle ara verilmesi gerektiğini belirten Uçan, “Motosikletler ve elektrikli scooterların özellikle kullanıcılar tarafından taşınabilmesi için ağırlıkları düşük tasarlanmış olması, olası rüzgar veya fırtına etkisine karşı kuvvetini etkiliyor" dedi. 

'BİNALARDAKİ TABELA VE LEVHALARA DİKKAT  EDİLMELİ'

Dr. Öğretim Üyesi Rüştü Uçan, rüzgarlı havalarda en önemli tehlike kaynaklarından birisinin de iç içe yaşam alanlarında bulunan yapılar olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: 

"İnsan trafiğinin yoğun olduğu yerleşim alanlarındaki yapıların dış cephelerinde konumlandırılan levha, tabela ve dekor ürünleri gibi materyallerin kullanımına genel olarak sınırlandırma getirilmeli" dedi 

'UYUMADAN ÖNCE SOBALAR SÖNDÜRÜLMELİ'

Bu tür havalarda ileri yaştaki bireylerin, kalp, yüksek tansiyon ve benzeri kronik hastalığı olanların dışarı çıkmamalarını öneren Dr. Rüştü Uçan, “Özellikle evlerde karbon monoksit zehirlenmelerine karşı sobaların gece yatmadan bir süre önce söndürülmesi yani yanma faaliyetinin tamamen sonlandırılması gerekiyor. Karbonmonoksit havadan hafif olması ve odaların tavanına doğru birikim yapması nedeniyle menfez boşlukları kapatılmamalı.

Ayrıca hermetik kombilerin baca ağızları kapalı balkonda içeri değil dışarı verilmeli. Sobaların, gazlı şofbenlerin ve katı yakıtlı termosifonların bacalarının ve borularının kış aylarına girmeden önce temizletilmesi, bacalarda ters rüzgarlara karşı engelleyici ekipmanların kullanılması son derece önemli" şeklinde konuştu. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑