whatsapp

Sağlık

SAĞLIK MÜDÜRÜ DURMAZ'A YEŞİLAY KOLLUĞU TAKILDI

Yeşilay Derneği yeni Kocaeli Şube Başkanı olan Av. Abdullah Eryarsoy, Başkan Yardımcısı Dr. Adem Çakır ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kocaeli İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mürsel Durmaz’ı makamında ziyaret ettiler.

9 Mart 2016 Saat: 15:36
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.398 kez okunmuştur

SAĞLIK MÜDÜRÜ DURMAZ'A YEŞİLAY KOLLUĞU TAKILDI
SAĞLIK MÜDÜRÜ DURMAZ'A YEŞİLAY KOLLUĞU TAKILDI

Ziyarette konuşan Yeşilay Derneği Kocaeli  Şube Başkanı Av. Abdullah Eryarsoy, Yeşilay’ın tarihçesi, kuruluş amacı  Yeşilay Cemiyeti tarafından bireylere, aileye ve topluma zarar veren sigara, alkol ve uyuşturucu gibi her türlü bağımlılığın önlenmesine yönelik Kocaeli’de  yapılan çalışmalarla ilgili Kocaeli İl Sağlık Müdürü Durmaz’a  bilgi verdi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO)’nün, Türkiye'yi sigara ile mücadelede en iyi uygulama yapan örnek ülke olarak gösterdiğini belirten Eryarsoy, tütünle mücadele konusunda başarılı politikalarından dolayı Türkiye'nin ödüle layık gördüğünü ifade ederek, sigara konusundaki hassasiyetinden ve yapılan çalışmalardan dolayı Sağlık Bakanlığı teşkilatına teşekkür etti.

Sağlık Müdürü Durmaz  ziyaretten dolayı Eryarsoy’a  memnuniyetini dile getirerek, her türlü madde bağımlılığı ile mücadele eden Yeşilay'ın, önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtti. Sağlık Bakanlığı’nın son yıllarda toplumdaki madde kullanımı oranlarının artması ve kullanımın çok küçük yaşlara düşmesi nedeniyle ciddi çalışmalar başlattığını ve kararlılıkla yürüttüğünü vurgulayan Durmaz, Kocaeli’de  tütünle mücadele kapsamında yapılan çalışmalar konusunda da açıklamalarda bulundu. Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı ile sigara bırakma polikliniklerinin sigarayı bırakmak isteyen kişilere hizmet sunduğunu, bunun sonucunda da sigara içme oranında önemli gerilemeler olduğunu söyledi.

İl Sağlık Müdürü  Durmaz, “İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen alkollü içecekler ve sigara gibi tüm zararlı maddelerin kullanılmamasını sağlamak için yapılan her türlü çalışma faydalı olacaktır. Bu münasebetle bilinçli ve bilgili bir toplum yetiştirilmesi çok önemlidir. Bu konuda üzerimize düşen görevleri koordinasyon içerisinde yerine getirirsek çok daha sağlıklı mutlu ve huzurlu yarınlar bizlerin olacaktır.

Ziyaret sonunda Yeşilay Derneği Kocaeli  Şube Başkanı Av. Abdullah Eryarsoy ve  Şubesi Yönetimi, İl Sağlık Müdürü’ne Yeşilay broşürleri  ve kolluk hediye etti.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑