whatsapp

Güncel

SANTEK 26 MAYISTA AÇILIYOR

KSO ve KOTO öncülüğünde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan SANTEK Fuarı, kapılarını 26 Mayıs’ta açmaya hazırlanıyor. Fuarda 250 firmanın katılımı ve 30 bin profesyonelin de ziyaret etmesi bekleniyor

23 Mayıs 2016 Saat: 15:21
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.275 kez okunmuştur

SANTEK 26 MAYISTA AÇILIYOR
SANTEK 26 MAYISTA AÇILIYOR

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı (SANTEK 2016), 26-29 Mayıs tarihlerinde Büyükşehir Belediyesi İnterteks Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleşecek. TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından organizasyonu yapılan fuara birçok kurum destek veriyor. Saat 10.00-19.00 saatleri arasında fuar açık olacak. Şu ana kadar 225 firmanın katılacağı belirtilirken, açılış gününe kadar bu rakamın 250’ye yükselmesi bekleniyor. Fuarı bu yıl 30 bin profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor.
 
YER ALACAK SEKTÖRLER
SANTEK 2016, Kocaeli Sanayi Odası (KSO), Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) iş birliği ile Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) desteği ile düzenlenecek. Fuarda; üretim makineleri ve imalat endüstrisi, enerji, elektrik, elektronik, otomasyon, otomotiv ve yan sanayi, liman, tersane ve gemi sanayi, demir çelik ve demir dışı metaller, yapı malzemeleri ve teknolojileri, iş ve inşaat makineleri sektörlerinde katılımcıların olması bekleniyor.
 
YOĞUN PAZARLAMA OLACAK
Fuara yurtdışından da ziyaretçi çalışmaları yoğun bir şekilde planlanıyor. TÜYAP Yurtdışı Ofisleri (İran, Gürcistan, Bulgaristan, Makedonya, Mısır ve Rusya) aracılığıyla sektörün profesyonelleri fuarı ziyaret edecek ve katılımcıların projeye büyük katkı sağlamaları bekleniyor. Ayrıca, dünyadaki muadil fuarlarda tanıtım çalışmalarının yapılacağı ve pazarlama çalışmalarının da yoğun bir şekilde planlandığı bildirildi.
 
MATCH4INDUSTRY ETKİNLİĞİ
Öte yandan fuar sırasında, yurtiçi ve özellikle yurtdışından gelecek profesyonel heyetler ile katılımcılar arasında bire bir görüşmeler de organize edilecek. Kocaeli Sanayi Odası ve ve ABİGEM öncülüğünde, “Match4Industry” bire bir eşleştirme etkinliği de fuar kapsamında yapılacak. öte yandan fuarın B Salonu güney kısmında talaşlı imalat konusunda ülkemizde önemli imalatçı ve distribütör olan firmalar, kendilerine tahsis edilecek olan sempozyum alanında makineleri ile ilgili detaylı teknik bilgileri müşterilerine, sempozyumlarla anlatma imkanı bulacaklar.
 
TSK YERLİ TEMİN İSTİYOR
Ayrıca Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na tahsis edilecek stantta bir “Yerlileştirme Sergisi” açılacağı da belirtildi. İthal edilen bazı ürünlerle ilgili yerli firmalardan teminine ilişkin görüşmelerin gerçekleşeceği bildirildi. Yine yerli tedarikçi bulma yönünde çalışmaları kapsamında Türk Hava Yolları Teknik, Aselsan ve Roketsan firmaları da fuarda yer bulacaklar.
 
CERN İMKANI SUNULUYOR
SANTEK 2016’da ilk defa uygulanacak olan makine ve malzeme tedariki konusunda ise CERN Projesinin hayata geçirileceği öğrenildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) liderliğinde düzenlenecek olan projede, Türkiye’nin CERN ortak üyeliğinin başlaması ile Türkiye’de üretim yapan sanayi firmaları CERN’de yapılan alım ve ihalelere katılım hakkı elde etti. Ortalama 600 milyon avroluk mal ve hizmet alımlarının gerçekleştiği CERN’ün Türk firmaları için yeni bir pazar oluşturması yanında yüksek teknolojili üretim ve Ar-Ge faaliyetlerine de bir ivme kazandırması bekleniyor.

EŞ ZAMANLI GÖRÜŞMELER
Bu arada geçmiş yıllarda yapılan ve bu sene de tekrarlanacağı belirtilen eş zamanlı Match for Industry-Ticari İş Görüşmeleri SANTEK 2016’da da organize edilecek. ABIGEM ve KSO işbirliğiyle düzenlenecek etkinliğe 50’yi aşkın ülkeden firmalar Türkiye pazarından stratejik ortak bulmak ve firmalarımızla işbirliği yapma amacıyla Kocaeli’ye gelecek. Öte yandan Türk İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) ve TÜYAP işbirliğinde fuarla eş zamanlı İnşaat Müteahhitliği Zirvesi de düzenlenecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑