whatsapp

Güncel

ŞEHİDİ BİNLERCE VATANDAŞ UĞURLADI

Suriye El Bab operasyonunda DEAŞ unsurlarıyla girilen çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Murat Tevlim dün Darıca’da binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

16 Şubat 2017 Saat: 09:48
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.700 kez okunmuştur

ŞEHİDİ BİNLERCE VATANDAŞ UĞURLADI
ŞEHİDİ BİNLERCE VATANDAŞ UĞURLADI

Darıca Nene Hatun Mahallesi’nde bulunan Merkez Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Cemil Yaman, Zeki Aygün, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Donanma Komitanı Orgeneral Veysel Kösele, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, AK Parti, CHP ve MHP il ve ilçe başkanları,  belediye başkanları dernek ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİT YAKINLARI TABUTUNA SARILDI

Şehit askerin naaşı ilk olarak son kez helallik alınması için yıllarca yaşadığı evinin önüne götürüldü. Şehit Murat Tevlim’in eşi Rabia Tevlim, annesi Bilsen Tevlim ve kardeşleri şehidin tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Şehit eşi Rabia Tevlim eşinin parkasıyla tabuta kaparak uzun süre gözyaşı döktü. Şehidimizin babası Mustafa Tevlim ise oğlunun parkasını giydi ve şehidin annesi ve kardeşleri; “Sana söz vermiştik, dik duracağız” diyerek zaman zaman ağlamayın çağrısında bulundular. Cami ve çevresinde ise geniş güvenlik önlemi alındı. Cenazeye katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve diğer protokol üyeleri ve askeri erkan da şehit yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Şehidin çocukları Talha Buğra da askeri elbise ve ilendeki Türk Bayrağı ile babasının tabutunu öperek ona veda etti.  Binlerce kişi, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” diye sloganlar attı. Cenaze namazını Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan kıldırırken, 2 çocuk babası olan şehit Murat Tevlim daha sonra Darıca şehitliğinde toprağa verildi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑