whatsapp

Güncel

SERHAT KARSLILARDAN KAZ GECESİ

Çayırova Serhat Karslılar Derneği Geleneksel Dayanışma ve 7.Kaz gecesini yoğun katılımla Çayırova Arzum Düğün salonunda gerçekleşti. Geceye STK'lar ve yöre halkı yoğun ilgi gösterdi.

5 Şubat 2018 Saat: 14:26
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.000 kez okunmuştur

SERHAT KARSLILARDAN KAZ GECESİ
SERHAT KARSLILARDAN KAZ GECESİ

GECEYİ TV.VE RADYO PROGRAMCISI ÇİLER BOYLU SUNDU

Yoğun katılımın sağlandığı geleneksel kaz gecesini yöremizin tanınmış Radyo ve program sunucusu Çiler Boylu’nun güzel yorum ve tanıtımıyla başladı.Serhat Karslılar Derneği geleneksel kaz gecesine bölgenin tanınmış iş adamları ve STK’lar yoğun ilgi gösterdi.

ŞEHİTLER İÇİN DUA OKUNDU

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan geleneksel kaz gecesinde tüm şehitler  okunan dua ile anıldı. Çayırovada görevli hoca tarafından okunan Kuran ve edilen dua ile şehitler gecede anıldı.

BAŞKAN KIZILBUĞA TEŞEKKÜR ETTİ

Çayırova Serhat Karslılar Derneği Başkanı Atilla Kızılbuğa gecenin önemine değin yaptığı konuşmada, " Derneğimizin her yıl aralıksız olarak gerçekleştirmiş olduğu geleneksel kaz gecesinin 7.sinde burada bulunmaktan son derece mutluyuz. Bu gecemize emeği geçen dernek yönetimime çalışma arkadaşlarımıza eski başkan ve yönetici abilerime ve bizi yalnız bırakmayan hemşerilerimize ve dostlarımıza teşekkür ederim.” dedi.

HALK OZANLARI GECEYE RENK KATTI

Kaz gecesinde sahne alan Halk Ozanları Hüseyin Karasu,Tacettin Dursun ve Erol Ergani söylemmiş oldukları bir birinden güzel ve anlamlı türkülerle memleket özlemi giderdiler.

GECEYE YOĞUN KATILIM İLGİ GÖRDÜ

Çayırova Serhat Karslılar Derneği Kaz gecesine  Gebze Cumhuriyet Baş Savcı vekili Sıddık Ilgar, Kocaeli İş Kur İl Müdürü Öztekin Kaşukçı,Kocaeli  KAI Vakfı başkanı Mehmet Irak, Kocaeli Serhat İlleri Dernek Başkanı Nejdet Karataş, AKP Kocaeli İl yöneticisi  İdris Demir, Çayırova Eski Belediye Başkan yardımcısı Savaş Özdemir, Darıca Karslılar Dernek Başkanı Nevzat Aytekin, GYT Şube Müdürü Adnan İşçi İstanbul Sivaslılar Dernek başkanı Özcan Sarıkaya, Kartal Ak Parti  İlçe başkan yardımcısı Döndü Polat, Çayırova Sinoplular Dernek başkanı Muammer Aydın, Çayırova Artvinliler Dernek Başkanı Ayhan Yılmaz, Çayırova Trabzonlular Dernek Başkanı Burhan Beşiroğlu, Çayırova CHP eski ilçe başkanı Oruç Gökbulak, Gebze Pazarcılar Odası Başkanı  Ziyaettin Erattır,Gebze KAI Derneği başkan yardımcısı  Adnan Baytar, Çıldır Damlıca Köyü Dernek Başkanı Ertekin Karakaya, Taş Değirmen Köyü Dernek Başkanı Hınız Kaçakçı, Saymalı Köyü Dernek Başkanı Volkan Bahşi, ile çok sayıda yöre halkı iş adamları mahalle muhtarları basın mensupları ve davetliler katıldı.

YÖRESEL MÜZİK VE HALK MÜZİĞİ SANATÇISI COŞTURDU

Davul zurna ile pistte halka halka olan yöre halkı doyasıya oynadı. Yöresel halk müziği ses sanatçısı Cevdet Yılmaz  okuduğu birbirinden güzel türküleri ile birlikte davetliler unutulmaz  bir kaz gecesinin tadını çıkardılar. Gecede yöresel kaz ikramında lavaş ve  gögermiş çeçil peyniri damaklarda tat bıraktı.

Kaz gecesine katılanlar, gelenekleri ile unutulmaz bir geceye evsahipliği yapan dernek yöneticilerine teşekkür ettiler.

7.GÜN HABER 

Özden DEMİRCİ

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑