whatsapp

Güncel

SGK’DAN ÖNEMLİ HATIRLATMA!

SGK Kocaeli Müdürlüğü, Almanya’da çalışan vatandaşlarımızın sosyal güvenlik haklarına dair önemli bir hatırlatmada bulundu. SGK tarafından 24-25-26 Nisan tarihleri arasında gurbetçilere yönelik ücretsiz danışmanlık hizmeti verile

12 Nisan 2018 Saat: 08:23
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.499 kez okunmuştur

SGK’DAN ÖNEMLİ HATIRLATMA!
SGK’DAN ÖNEMLİ HATIRLATMA!

SGK Kocaeli Müdürlüğü, Almanya’da çalışan vatandaşlarımızın sosyal güvenlik haklarına dair önemli bir hatırlatmada bulundu. SGK tarafından 24-25-26 Nisan tarihleri arasında gurbetçilere yönelik ücretsiz danışmanlık hizmeti verileceği bildirildi.

SGK Kocaeli İl Müdürlüğü’nden önemli bir açıklama geldi. SGK İl Müdürü Nurettin Acar tarafından yapılan açıklama da 1 Kasım 1965’de yürürlüğe giren Türkiye-Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesi uyarınca Almanya’da çalışan vatandaşları ile bu kişilerin aile bireylerinin sosyal güvenlik haklarını Türkiye’de de kullanma hakkına yönelik bilgilendirmelerde bulunuldu.  Acar, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Alman Emeklilik Sigortası Kurumları arasında 24-26 Nisan 2018 tarihleri arasında SGK Beşiktaş Sosyal Tesisi ve Eğitim Merkezi İstanbul’da Türkiye – Almanya Danışma Günleri düzenleneceğini bildirdi.

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK         

Danışma Günlerinden İstanbul, Edirne, Kırklareli, Kocaeli ve Tekirdağ illerinde ikamet eden Türk ve Alman vatandaşları ile bu kişilerin aile bireyleri yararlanabileceğini dile getiren Acar, “Danışma hizmeti, Türkiye-Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin öngördüğü sosyal güvenlik haklarına (yaşlılık, malullük, ölüm ve hastalık halinde sağlanan yardımlar) ve yurtdışında geçen sürelerin borçlanma yoluyla değerlendirilmesine ilişkin soruların Türk ve Alman uzmanlarla birebir yapılacak görüşmelerle cevaplandırılması şeklinde gerçekleştirilecektir. Danışma hizmeti ücretsiz olarak Türkçe ve Almanca olarak verilecektir.

DANIŞMA GÜNLERİ VE SAATLERİ     

Danışma hizmetinden yararlanmak isteyenlerin 0312 432 12 26/29 numaralı telefonlardan randevu almaları ve danışma gününe mutlaka kimliği, Türk sigorta sicil numarası, varsa tahsis numarası, Almanya’da bulunduğu esnadaki ikamet ve çalışma yerlerine ait belgelerle gelmeleri gerekmektedir. Danışma günleri, SGK’nın Beşiktaş’da bulunan Sosyal tesis ve eğitim merkezinde yapılacak. Danışma günleri ve saatleri ise 24 Nisan Salı 10.30-17.00, 25 Nisan Çarşamba 9.30-17.00 ve 26 Nisan Perşembe 9.30-17.00 arasında.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑