whatsapp

Güncel

SGK MÜDÜRÜ ŞENLİK'TEN 25 KASIM UYARISI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gebze Şubesi Müdürü Hüseyin Şenlik, prim borç yapılandırmasının önemli avantajlar sunduğunu belirterek "Süre 25 Kasım’da doluyor. Bu büyük fırsatı kaçırmamak için başvurun" dedi.

21 Kasım 2016 Saat: 10:47
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.393 kez okunmuştur

SGK MÜDÜRÜ ŞENLİK'TEN 25 KASIM UYARISI
SGK MÜDÜRÜ ŞENLİK'TEN 25 KASIM UYARISI

SGK’dan hem vatandaşa hem de işverenlere 'Bu fırsatı kaçırmayın’ uyarısı geldi. SGK Gebze Şubesi Müdürü Hüseyin Şenlik, prim borç yapılandırmasının önemli avantajlar sunduğunu belirterek, "Genel Sağlık Sigortası (GSS) dışındaki tüm prim ve borç yapılandırmasında başvuru süresi 25 Kasım 2016 tarihinde doluyor. Bu büyük fırsatı kaçırmamak için başvuruda bulunun. Bir daha ne zaman yapılacağı belli olmaz. Fırsatı değerlendirin. Uzatılan bu eli tutun" tavsiyesinde bulundu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gebze Şubesi Müdürü Hüseyin Şenlik, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; "Sosyal Güvenlik Kurumuna, Sigorta Primi, İşsizlik Sigortası Primi, Sosyal Güvenlik Destek Primi, İsteğe BağlıSigorta Primi, İdari Para Cezaları, 30 Haziran 2016 tarihine kadar bitirilmiş olan, özel nitelikli inşaatlar ile ihale konusu işlere dair eksik işçilik tutarları üzerinden hesaplanan Sigorta Primleri gibi borcu olanların, 6736 Sayılı Kanunla getirilen ödeme kolaylıklarından faydalanma, ödeme kolaylığının yanı sıra diğer bazı yasal haklardan yararlanabilmeleri için tanınan müracaat etme süresi, 25 Kasım 2016 da sona eriyor. Sosyal Güvenlik Kurumuna bu tür borcu olanların, 6736 Sayılı Kanun kapsamında 25 Kasım 2016 tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat etmeleri halinde;

•Borçları peşin veya 6,9,12 veya 18 taksit halinde ödenebilecektir. İlk taksit ödemesi 02.01.2017’dir.

•Yapılandırma için herhangi bir teminat istenmeyecek,

•Borcu yoktur yazıları alınabilecek

•Tatbik edilen hacizler ödemeler nispetinde kaldırılacak,

•Borçlardan dolayı herhangi bir icra takibi ve haciz işlemi yapılmayacak,

•Sigorta Primi Teşvik uygulamalarından yararlanılabilecek, 4/b (Bağ-Kur) Sigortalıları açısından;

• Borçlarını yapılandıranlar Sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek,

• 6745 Sayılı Kanunla yapılan yeni düzenleme gereği, 01.10.2016 tarihinden itibaren 5 puanlık prim indiriminden faydalanabilecekler. Bu kapsamda prim ödeyen sigortalılarımız için, 5 puanlık indirim, ayda asgari 82,35 TL tutarına tekabül etmektedir. Borçlarını yapılandıran (Bağ-Kur Esnaf) 4 / b sigortalıları 2016 yılı için ödemeleri gereken aylık asgari 568,22 TL yerine 485,87 TL, (Bağ-Kur Tarım) 4 / b sigortalıları ise 435,63 TL yerine, (63,13 TL indirimle) 372,50 TL ödeyeceklerdir.

12 TAKSİT İMKANI!

Genel Sağlık Sigortalısı olanlardan, gelir testi yaptırmamış olanların, 2 Ocak 2017 tarihine kadar gelir testine müracaat etmeleri halinde, yeni belirlenecek gelir testi sonucuna göre genel sağlık sigortası primi ödeme imkânı sağlanmıştır. Ayrıca Genel Sağlık Sigortalıları, 31 Ocak 2017 tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurmaları halinde, 2016/Haziran ve önceki dönemlere ait genel sağlık sigortası prim borçlarını gecikme cezası ve gecikme zammı ödemeksizin, borç aslını vade farkı uygulanmaksızın peşin veya 12 taksitle ödeyebilecektir. Peşin veya taksitle ödemede peşin ödeme veya ilk taksit ödemesi 28.02.2017 tarihine kadar yapılabilecektir.

SON GÜN 25 KASIM

İdari Para Cezası borç asıllarının %50’si ile buna ilişkin gecikme tutarları terkin edilecek. 30 Haziran 2016 tarihine kadar (bu tarih dahil) işlenen fiillere ilişkin olup 31.12.2016 tarihine kadar ödenmemiş veya eksik ödenmiş olan idari para cezası asıllarının yüzde 50’si ile Yİ-ÜFE (Yurtiçi üretici fiyat endeksi) aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın ödenmesi halinde idari para cezası asıllarının kalan yüzde 50’si ile idari para cezasına uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı fer’i alacaklarının tamamının tahsilinden vazgeçilecektir. Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu olan vatandaşlarımızın gerek yapılandırma kapsamında ödeme kolaylığından, gerekse sayılan diğer avantajlardan faydalanabilmeleri için 25 Kasım 2016 tarihi ne kadar Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri veya Sosyal Güvenlik Merkezlerine müracaat etmeleri gerekiyor."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑