whatsapp

Güncel

TÖRK, DARICA BELEDİYESİNİ ELEŞTİRDİ

Darıca Köprübaşı Kebap salonunda Meclis üyeleri ve ilçe yöneticileriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Başkan Törk, Darıca belediye başkanı Şükrü Karabacak’ı sert bir şekilde eleştirdi.

9 Nisan 2018 Saat: 13:28
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.763 kez okunmuştur

TÖRK, DARICA BELEDİYESİNİ ELEŞTİRDİ
TÖRK, DARICA BELEDİYESİNİ ELEŞTİRDİ

CHP Darıca ilçe başkanı Yakup Törk, Darıca Belediyesi’nin 97 milyon lira borcuna rağmen Hatay’ın Hassa ilçesinde yaptırdığı Namazgah’ın şov olduğunu belirterek, “O namazgah Darıca Belediyesi’nin haddine değil, eğer yapılması gerekiyorsa devletimiz yapar. Bu kadar borcu olan bir belediyenin işi değil” diye konuştu. Meclis üyeleri ve ilçe yöneticileriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Başkan Törk, Darıca belediye başkanı Şükrü Karabacak’ı sert bir şekilde eleştirdi.

 

BAKANLIK KAYYUM ATASIN

Darıca Belediyesi’nin kaynak israfı yüzünden borcunun yükseldiğini belirten Başkan Törk, “2016 sonunda borç 70 milyon liraydı, 2017 sonu itibariyle 97 milyon liraya yükseldi. Bölgemizdeki en borçlu belediye. Bu kadar borcu olmasına rağmen kaynaklar israf ediliyor. Üstelik faaliyet raporunda belirlenen projelerin çoğu da gerçekleştirilemedi. İçişleri Bakanlığı’nın kayyum ataması gerekiyor” diye konuştu.

 

TERMAL GRUP PROJESİNDE HAKLILIĞIMIZ MAHKEMECE TESCİLLENDİ

CHP Darıca meclis üyesi Avukat İbrahim Karslı da, Darıca Belediyesi’nin Haziran 2016 meclisinden geçen Termal Grup projesi için koydukları muhalefet şerhinin 2. İdare Mahkemesi tarafından tescillendiğini belirterek, “Mahkeme bizim muhalefet şerhimizi haklı buldu ve bu projenin vatandaşın lehine olmadığını ortaya koydu. Arsa takaslarının vatandaşın lehine olmadığını, çevreye olumsuzluk yaratacağı, trafik ve sosyal hayatı olumsuz etkileyeceğini ifade etmiştik” diye konuştu.

 

YÜZDE 95’İ DENETİM DIŞI

CHP’li meclis üyesi Şinasi Serdar da Darıca Belediyesi’nin yüzde 95’inin denetim dışı olduğunu ileri sürerek, “Denetimi ve çalışmamızı engelliyorlar. Harcamalarda çok büyük israf var. Bir şekerlik yaptırıyorlar hediye olarak tanesi 550 lira. Kaymakamlık 10 kuruşluk davetiye bastırıyor, Belediye 4 liralık” diye konuştu.

Toplantıya meclis üyeleri Serap Aydın, Yavuz Dursun,Şevki Yıldırım, ilçe gençlik kolları başkanı Aydın Işık, ilçe yöneticileri katıldı.

7.GÜN HABER

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑