Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO), Keşan Genç Girişimciler Kurulu ve Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu işbirliği, öğrencilere Girişimcilik Eğitimleri verilerek bölgesel sorunlara ve ihtiyaçla...
Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO), Keşan Genç Girişimciler Kurulu ve Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu işbirliği, öğrencilere Girişimcilik Eğitimleri verilerek bölgesel sorunlara ve ihtiyaçlara yönelik; ticaret, turizm, sanayi ve tarım alanlarında KOSGEB Destekli “İş Planı Ödülü Destek Programı” başlatıldı.
Keşan Postası (EDİRNE İGFA)- Keşan TSO Başkanı İsmail Şapçı, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, Trakya Üniversitesi Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Atakişi, Edirne İl Genç Girişimciler İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Serkan Şen’in katılımları ile düzenlenen yarışmada KOSGEB Destekli Proje Yarışması hayata geçiriliyor.
Keşan TSO tarafından yapılan açıklamada; ”Düzenlenecek olan yarışmada Trakya Üniversitesi öğrencilerine, girişimcilik eğitimleri verilecektir. Proje kapsamında öğrencilerimize girişimciliği aşılamayı hedeflemekteyiz. Bölgemizde faaliyet gösteren Girişimcilerimiz ile birlikte öğrencilerimize yönelik toplantı, seminerler düzenleyerek bilgi ve deneyim paylaşımlarını amaçlıyoruz. Yapılan çalışmalar doğrultusunda, Trakya Üniversitesi’nde öğrenim görmekte olan öğrencilerimizin; kişisel gelişimlerini arttırarak, okul sonrasındaki profesyonel iş hayatı dönemlerindeki kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Öğrencilerimiz alacakları eğitim ve seminerler doğrultusunda; Proje nasıl hazırlanır, Resmi Kurum ve Kuruluşlarla görüşmeler, E-ticaret, Dış ticaret, Pazarlama, Sektörel değerleme, Mobil uygulama, Teknik altyapı sistemleri gibi soruların cevaplarına sahip olacaklardır.
Üniversite öğrencilerimiz ile birlikte inovatif, teknolojik ve yenilikçi iş fikirlerini beraber geliştirip, bölgemize yatırım yapılmasına yönelik üretime ve nitelikli istihdama destek olacağız.” dedi.
BAŞKAN ŞAPÇI: "PROJE ÜRETMEKTEN VE YANLIŞ YAPMAKTAN ASLA KORKMAYIN"
Toplantı sonrası Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı tarafından yapılan açıklamada: ”Siz değerli öğrenci kardeşlerimiz gibi bizlerde aynı sıralardan, aynı zorluklardan geçerek bugünlere kadar geldik. Gelecekte her ne yapacak olursanız olun, hangi iş fikrini benimseyecek olursanız olun, proje üretmekten ve yanlış yapmaktan asla korkmayın. Yaptığımız yanlışların tümü ileride sizlere tecrübe olarak geri dönecektir. Bu yüzden düşmüş olsanız bile edindiğiniz tecrübeler doğrultusunda nasıl kalkacağınızı bileceksiniz ve yolunuza devam edeceksiniz. Dünya’da yapılan yeni teknolojileri ve teknikleri incelemekten kaçınmayın, gelecek sizler ile birlikte şekillenecek. Girişimcilik ruhunuzu asla kaybetmeyin, Odamız bünyesinde vermeye başladığımız eğitimler doğrultusunda birçok alanda kendi dinamiklerinizi geliştirmiş olacaksınız, kurum ve kuruluşlar ile temaslarınızı kolaylaştıracak bilgiler alacaksınız aynı zamanda KOSGEB projesi yazma konusunda bilgi sahibi olacaksınız gelecekteki iş hayatınızda sizleri ön plana taşıyacak bilgilere sahip olacaksınız. Oluşturmuş olduğumuz KOSGEB Destekli “İş Planı Ödülü Destek Program” sonucunda yarışmada başarı kaydeden öğrencilerimize projelerini hayata geçirebilmeleri için finansal destek olunacaktır. Şimdiden tüm öğrenci kardeşlerimize başarılar diliyorum, biliyorum ki aranızdan toplum yararına ve diğer konularda çok güzel projeler çıkacak, umarım en iyi olan kazanır. ” dedi.
SERKAN ŞEN "GİRİŞİMCİLİK ÜZERİNE ATILACAK OLAN HER ADIMIN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ"
Toplantı sonrası Keşan TSO Edirne İl Genç Girişimciler İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Serkan Şen tarafından yapılan açıklamada: ”Keşan TSO Genç Girişimciler Komitesi Başkanı olarak Öğrencilerimizin Girişimcilik üzerine atacağı her adımın destekçisi olacağız. Uygulamaya koyduğumuz yarışma kapsamında Turizm ve alternatif turizm çeşitleri, Tarımsal verimlilik, Akıllı şehirlere yönelik projeler, Sanayileşme için küçük üretim tesislerinin büyümesine destek olacak projeler, Hayvansal ürünlerin sanayileşmesine yönelik projeler, Yöresel ürünlerimizin tanıtımı, Sektörel sorunlara yönelik mobil uygulamalar, Ticari gelişim ve büyüme için teknolojik uzmanlık eğitimleri, KOBi’lerin finansal girdi ve maliyetlerini kontrolü için mobil çözümler, KOBİ’lerin enerji tasarrufu sağlamasına yönelik projeler, Sosyal sorumluluk projeleri, Dezavantajlı grupları istihdama katacak projeler, KOBİ’lerin dijitalleşmesine yönelik yenilikçi sistemsel çözümler, Sınır ticaretinin geliştirilmesine yönelik projeler ve Tarımsal üretimde endüstri 4.0 projeleri gibi belirlenen alanlarda projeler geliştirerek bölgemize katkı sağlayacak çalışmalar üretilecektir. Yapılan çalışmalar doğrultusunda öğrencilerimiz kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak aynı zamanda İsmail Başkanımın söylemiş olduğu gibi başarılı olan öğrencilerimize hazırlamış oldukları projelerini hayata geçirebilmeleri adına yarışma kapsamında finansal destek olunacaktır. Son olarak sözlerime noktayı Colin Powell’in sözleri ile koymak istiyorum; Başarının belli bir sırrı yoktur ancak başarılı olmak için hazırlık, sıkı çalışma ve hatalarından ders çıkarma olmazsa olmazdır. ”dedi.