whatsapp

Güncel

'Türk Çevre Etiketi' dünyada tanınacak -

2 milyon nüfusa enerji arzı sağladıklarını belirten Çoruh EDAŞ Şirket Müdürü Mehmet Aydın, “61 bin 488 kilometre hat uzunluğunda, 12 bin 971 trafo ile kaliteli ve kesintisiz enerji hedefiyle çalışıyoruz” dedi. İSTANBUL (İGFA) - Tü...

4 Şubat 2022 Saat: 15:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 200 kez okunmuştur

'Türk Çevre Etiketi' dünyada tanınacak -
'Türk Çevre Etiketi' dünyada tanınacak -

2 milyon nüfusa enerji arzı sağladıklarını belirten Çoruh EDAŞ Şirket Müdürü Mehmet Aydın, “61 bin 488 kilometre hat uzunluğunda, 12 bin 971 trafo ile kaliteli ve kesintisiz enerji hedefiyle çalışıyoruz” dedi.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye’de üretilen bir ürünün “çevre dostu” olduğunu gösteren “Türkiye Çevre Etiketi Sistemi” Küresel Eko Etiket Ağı’na üye oldu.

60 ülkenin temsil edildiği Küresel Eko Etiket Ağı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca yürütülen Türkiye Çevre Etiketi Sistemi’nin küresel ölçekte tanınmasına katkı sağlayacak.

Bakanlık şu ana kadar Türk Çevre Etiketi verilen sektörler olan; seramik, tekstil, temizlik kâğıdı, elde yıkama bulaşık deterjanı, kozmetik, cam ve turistik konaklama hizmet gruplarında kriterleri belirledi. “Çevre Etiketi” almaya hak kazanan firma ürünün ambalajında “Türkiye Çevre Etiketi” logosu kullanılabiliyor.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Sevencan, “Dünyada Avrupa Birliği’nin belirlediği kriterlerin aynısını Çevre Bakanlığı belirleyerek bir standart kriter sistemi getirdiğini belirterek, "Bu temel kriterleri sağlayan firmalara, bu etiket verilecek” dedi. Kriterlerin 5 ana başlıkta toplandığını kaydeden Sevencan, “Ürünün toksik atık yaratmıyor olması. Bu her zaman kullandığınız beyaz A4 kağıtlarındaki klorin gazı gibi… Biyo-çeşitliliği devam ettiriyor olması yani mobilyalardaki rattan veya bambu gibi ürünlerin materyallerinin sürdürülebilir ormanlardan geliyor olması… Atık yönetimi, yani hepimizin bildiği geri dönüşüm ve son olarak da gereksiz karbon salınımının azaltılması” şeklinde sıraladı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑