Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB) bu yıl 7'ncisini gerçekleştirdiği “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” kısa film yarışmasına başvurularda geri sayıma yaklaşılıyor.
BURSA (İGFA) -15 Şubat’ta başlayan TSPB’nin bütçe, birikim ve sermaye piyasasında yatırım kavramlarının bireysel ve toplumsal önemi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği yarışmaya başvurular, 26 Nisan'da sona erecek. Yarışma başvuruları on-line olarak www.kameraelindegelecegincebinde.com internet sitesinden yapılabiliyor.
Yarışmada ödül alan birinci filme 12.500 TL, ikinci filme 10.000 TL, üçüncüye ise 7.500 TL tutarında yatırım fonu varlık dağılımı verilecek. Yarışmada, ayrıca 2014 yılından itibaren yarışmanın jüri üyesi olan ve 3 Ağustos 2019 tarihinde geçirmiş olduğu trafik kazasında hayatını kaybeden Cüneyt Cebenoyan adına da “Cüneyt Cebenoyan Özel Jüri Ödülü” verilecek. Özel Jüri Ödülünü kazanan yönetmen ise 5.000 TL değerindeki yatırım fonu varlık dağılımının sahibi olacak. Ayrıca yarışmada ilk 10’a girenler, yarım günlük ‘sinema unsurları’ üzerine söyleşiye katılma hakkı kazanacak.
Bu yıl yedincisi düzenlenen “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” kısa film yarışmasının konusu “Kapalı Gişe Yaşamlar”. Yarışma kapsamında belirlenen 26 kelimeden en az 10 tanesi kullanılarak, 3 dakikayı geçmemek şartıyla yapılması istenen filmlerde katılımcılardan, yatırım yaparak geleceği güvence altına almanın öneminin anlatılması bekleniyor. Filmlerin dilinin Türkçe veya Türkçe altyazılı olması gerekiyor.
İŞTE O KELİMELER
Yarışmaya katılmak için belirlenen aşağıdaki 26 kelimeden en az 10 tanesinin filmde geçmesi gerekiyor: "Bütçe, birikim, yatırım, birikim ve yatırım hedefi, yaşam süresinin uzaması, hisse senedi yatırım fonu, kitle fonlaması, robo danışmanlık, sürdürülebilirliğin finansmanı, etki yatırımları, gelecek ve risk, finansal planlama, emeklilik, portföy ve portföy dağılımı, yatırım vadesi (kısa, orta, uzun), pay (hisse), borçlanma aracı yatırım fonu, tahvil, kira sertifikası, bireysel emeklilik, aracı kurum, portföy yönetim şirketi, banka, yatırım danışmanı, sosyal medya dolandırıcılığı / tehlikeleri, kadınların finansal okuryazarlığı."