whatsapp

Güncel

TÜRK METAL’DEN ÇELİK-İŞ’E HODRİ MEYDAN!

Türk Metal Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız, Çelik-İş Sendikası'na meydan okudu, işçileri birlik olmaya davet etti

28 Ekim 2016 Saat: 11:12
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.232 kez okunmuştur

TÜRK METAL’DEN ÇELİK-İŞ’E HODRİ MEYDAN!
TÜRK METAL’DEN ÇELİK-İŞ’E HODRİ MEYDAN!

Türk Metal Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız, Dytech ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Yıldız açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “27 Ekim 2016 tarihinde Ç-İş (Çelik-İş Sendikası) temsilcisinin yapmış olduğu ‘Dytech'te yetki bizim’ başlıklı açıklamaya istinaden kamuoyuna ve çalışma hayatına duyduğumuz sorumluluk nedeniyle açıklama yapma gereği duyulmuştur. Öncelikle sendikaların anayasal sistem içinde kurulmuş yasalar çerçevesinde üyelerinin ekonomik sosyal çıkarlarını koruyup kollamak ve geliştirmek için faaliyet yürüten işçi örgütleri olduğunu Ç-İş temsilcisine bir kez daha hatırlatırız.

 

YETKİLİ SENDİKA BİZİZ

Ve bu doğrultuda sendikamızın T.C. Anayasası ve yasalarına hassasiyetiyle bağlı hukuk düzeni içerisinde Dytech otomotiv işyerinde faaliyet yürüttüğünü, toplu sözleşme hukuku gereği Çalışma Bakanlığı’nca yetkili kılındığımızı, toplu iş sözleşme hukuku gereği greve gittiğimizi, sözleşme prosedürü gereği Çelik-işverenin grevin sonlandırılması ve sendikamızın yetki belgesinin iptali talebiyle mahkemeye müracaatı sonucu grevin sonlandırıldığını, yerel mahkeme kararına itirazımız nedeniyle Yargıtay Hukuk Dairesi’nin yerel mahkeme kararının hatalı olduğunu yetki belgesin iptal edilemeyeceği kararına hükmettiğini ve bu karara istinaden Sendikamız Türk Metal’in Dytech otomotiv iş yerinde yetkili sendika olduğunu belirtik.

 

RESMİ BELGELERİ YOK!

Yukarıda açıkladığımız sürecin tamamı yasalar ve kanunlar çerçevesinde gerçekleşmiş süreç olmasına rağmen Ç-iş temsilcisinin anayasa ve yasalar çerçevesinde hiçbir resmi belgesi olmadığı halde, kurdukları kirli ittifaktan olsa gerek hala gerçekleri çalışanlardan saklamakta, kamuoyunu yanıltmaktadır. Buradan gazeteniz aracılığıyla kendisine ve sendikasına hodri meydan çağrısında bulunuyoruz…Biz Türk metal sendikası olarak çalışma bakanlığından aldığımız yetki belgesini ve Yargıtay Hukuk Dairesi’nin vermiş olduğu kararı ortaya koyuyoruz.

 

İŞVERENİN DAVETİYLE ÇÖREKLENDİNİZ

Ç-İş olarak siz, anayasal sistem içerisinde, yasalar çerçevesinde Çalışma Bakanlığınca verilmiş yetkili olduğunuza dair 17 ay boyunca resmi bir belge ortaya koyun Türk Metal olarak biz işçinin toplu sözleşmeden doğacak menfaatleri doğrultusunda sürecin içinden çekiliriz. Aksi takdirde; işverenin daveti ile çöreklendiğiniz işyerinde eğer bizim ortaya koyduğumuz gibi yasal olarak belge koyamazsanız siz gölge etmeyi bırakıp sürecin içinden çekilecek misiniz? Var mısınız…!!! Değerli Dytech çalışanları, değerli arkadaşlarım; sürecin başından beri işveren ve işverene taşeronluk görevi yapanlara karşı mücadele yürüttüğümüz işyerinde, alın teri emek döken tüm Dytech çalışanlarına sesleniyorum.

 

BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM

İnsanca çalışıp, İnsanca yaşamak İçin alınteri emek döktüğünüz işyerinde sendikamızın Anayasa ve yasalardan aldığı güç ile, resmi sözleşmeyi hayatımıza yansıtmak İçin, hep beraber baskı ve tehditlere boyun eğmeden, tahriklere kapılmadan, birbirimizi öteki görmeden, sağ duyulu yaklaşımlarla ortak değerlerimiz, Anayasamız ve yasalar çerçevesinde elde edilen toplu sözleşme düzeni içinde alınteri emeğimizin değerine hep birlikte sahip çıkalım. Tekrar bir araya geldiğimiz ve gelmeye devam edeceğimiz şu günlerde mücadelemiz ; insanca çalışıp insanca yaşamak İçin olacak; emeğimizin sömürülmesine karşı olacak ; geriye dönük alın teri emeğin hakkını almak için olacak; geleceğimizi sağlam temellere oturtmak için olacak; taşeron sendikal anlayışı yok edip aramızdan def etmek için; işçiyi aldatanlara, işçiye yalan söyleyenlere karşı; anayasal haklarımızı engelleyenlere karşı olacak; ekonomik ve sosyal çıkarlarımızı toplu iş sözleşmesi düzeni içinde belirlemek için olacak; eşitlik ve adaleti sağlamak için olacak; kötülere yanlışlara ve haksızlıklara karşı olacak.

 

ÜYELERİMİZLE BAĞLARIMIZ KOPMAYACAK

Değerli Dytech çalışanları, değerli arkadaşlarım; kısaca özetlemeye çalıştığım süreç içinde işveren ve işverene taşeronluk yapanlar nedeniyle zaman zaman anlaşmazlıklar yaşamış bir birimize ters düşmüş olabiliriz. Her ne olursa olsun herkes iyi bilmelidir ki, aldatanlar tarafından hataya sürüklenmiş üyelerimizle olan bağlarımız asla koparılamayacaktır. Üyelerimizle yıllarca emek sarf ederek oluşturduğumuz ağabey-kardeş ilişkimiz dün olduğu gibi bu günde ilelebet devam edecektir ve hiç bir sebep bu gerçeği değiştiremeyecektir Şimdi Birlik zamanı bir olalım iri olalım diri olalım…”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑