whatsapp

Sağlık

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Kamu Hastaneleri Türkiye genelinde bir ilki gerçekleştirerek obezite ve diyabet hastalıkları için 'besin replika seti' ile beslenme uygulamasını basın mensuplarına tanıttı.

1 Nisan 2016 Saat: 11:14
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.328 kez okunmuştur

TÜRKİYE’DE BİR İLK
TÜRKİYE’DE BİR İLK

Ülkenin en önemli sağlık sorunlarından biri olan diyabet ve obezite hastalıkları konusunda Kamu Hastaneleri Birliği’ne başvuran hastalara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla diyetisyenler tarafından verilecek olan eğitimlerde kullanılmak üzere Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekterliğine 'besin replika seti' alınımı yapıldı. Tanıtımda Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, Tıbbi Hizmetler Başkanı Onursal Varlık, Diyabet ve Obezite İl Koordinatörü Endokrin Uzmanı Tuğba Arkan, diyetisyenler, diyabet hemşireleri ve endokrin uzmanları yer aldı. 

GÖRSEL SUNUM İMKANI
'Besin replika seti' ile beslenme sırasında besinlerin porsiyon miktarının doğru anlatılabilmesi için kullanılan, asıl besinle şekli, boyutu ve ağırlığı aynı olan materyaller tanıtıldı. Bu sayede yenilenecek olan besinin göz önünde canlandırılmasına olanak sağlanacak ve diyet menüleri görsel olarak sunma imkanı sağlanmış olacak. Kocaeli Kamu Hastanelerine bağlı sağlık tesislerinde diyabet ve obezite konusunda 5 endokrin ve metabolizma hastalıkları uzmanı, 10 dahiliye uzmanı, 14 diyetisyen ve 14 diyabet hemşiresi tarafından bu alanda sağlık hizmeti sunuluyor.

5 HASTANEDE HİZMET VERİLİYOR
Diyabet ve obezite konusunda hastalara endokrin ve dahiliye uzmanları, psikolog, diyetisyen ve diyabet hemşireleri tarafından eğitim, tedavi ve kontrollerinin multidisipliner olarak verilmesi amacıyla 2014 yılından itibaren Genel Sekterliği bağlı olarak Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kocaeli Devlet Hastanesi, İzmit Seka Devlet Hastanesi ve Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde diyabet ve obezite polikliniği hizmetleri veriliyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑