whatsapp

Güncel

TÜRKİYE’NİN BİLİMADAMLARI GEBZE’DE YETİŞİYOR

Türkiye’nin 68 şehrinden bir çok elemeden geçerek üstün zekaları ve özel yetenekleri ile diğer öğrencilerden farklı 270 öğrenci Gebze’de eğitim görüyor

10 Mart 2017 Saat: 11:40
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.286 kez okunmuştur

TÜRKİYE’NİN BİLİMADAMLARI GEBZE’DE YETİŞİYOR
TÜRKİYE’NİN BİLİMADAMLARI GEBZE’DE YETİŞİYOR

Dünyadaki ve Türkiye’deki bir çok üniversitenin gözü buradaki üstün zekalı öğrencilerin üzerinde. Türkiye’de başka hiçbir yerde bir eşi daha olmayan üstün zekalılar okulu Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi, kapılarını genç yeteneklere açıyor.

Gebze birçok farklılığı ile Türkiye’nin en önemli ilçelerinden biri olma özelliğine sahip. Gebze şimdi de eğitim alanında sahip olduğu değerlerle Türkiye’de adından söz ettirmeye başladı. Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) Gebze’yi diğer ilçelerden ayıran çok önemli bir değer olarak karşımıza çıkıyor. Gebze’deki bu okulda üstün zekalı ve özel yetenekli tabiri caiz dâhiler eğitim alıyor. Özel testler ve özel elemelerden geçerek kabul edilen bu öğrencilerin IQ(zekası) ortalaması normal düzeyde bir insan zekasının çok üzerinde. Normal bir öğrencinin 2 saatte algıladığını 10 dakikada algılayıp öğrenen bu öğrencilere Anadolu liselerindeki derslere ek olarak uluslararası bakalorya (IB Diploma) programları veriliyor.

ÜNİVERSİTELERİN GÖZÜ BURADA

Bu okulda zil yok. Öğrenciler ders içinde istediği herhangi bir uğraşla da meşgul olabiliyor. Zihinsel ve fiziksel yetilerinin çok fazla olduğu bu çocuklar aynı anda bir çok şeyle birden meşgul olabiliyor. Normal bir ders sürecinde sunulan materyalden daha çok sunuma ihtiyaç duyan bu beyinlere akademik içeriklerin yanı sıra, sanatsal, duyuşsal ve saha uygulamaları içeren derslerde sunulmakta. Bilimsel, sanatsal ve sportif bir çok ulusal ve uluslararası yarışmalara düzenli olarak katılan okul sürekli sıralamalarda ilk üçte yer alıyor. Dünya çapında tanınan ve takip edilen lisenin öğrencilerine daha okulu bitirmeden Avrupa’nın ve Amerika’nın önde gelen Harvard, Oxford, Yale, Stanford gibi üniversitelerden kabul çağrısı geliyor.

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑