whatsapp

Güncel

Uçar, 4 Milyon TL Zarardayım

Parkotomat firmasının sahibi Bilgehan Uçar, yol kenarı parklanmalarıyla ilgili sorunların belediyeden kaynaklandığını söyledi. Uçar, “Belediye şartname dışı uygulamalarla bizi sıkıntıya soktu. 4 milyon lira zararım var” dedi

25 Şubat 2016 Saat: 19:59
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.869 kez okunmuştur

Uçar, 4 Milyon TL Zarardayım
Uçar, 4 Milyon TL Zarardayım

Yol kenarı parklanmalarından ücret alınmasını Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdi. Kocaelispor’a destek amacıyla böyle bir yol izlediğini duyuran belediye ilerleyen yıllarda bu işi bir rant kapısı haline ve işletmelere kiraya vererek gelir elde etmeye başladı. Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit’teki son kiracısı Parkotomat firması oldu. 2013 yılında girdiği ihaleyi kazanan Parkotomat firmasının sözleşmesi bitim tarihine yaklaşık bir yıl kala sonlandırıldı.
 
334 PERONLUK İŞLETME

Bugüne kadar milyonlarca lira bütçeli basın birimini bünyesinde barındıran, dolayısıyla sık sık basın açıklamaları yayınlayarak kamuoyuna kendi istediği gibi bilgilendiren Büyükşehir Belediyesi’nin anlattığı kadar duyduk parkomat sorununu. Uzun süre sessizliğini koruyan ve bu süreçte hukuki yollara başvurarak hakkını arayan Parkotomat firmasının sahibi Bilgehan Uçar’la parkomat sorununu konuştuk. Sözleşmenin başlangıç tarihinden günümüze kadar yaşadıklarını anlatan Bilgehan Uçar şu ifadeleri kullandı: “Biz ihaleyi aldığımızda yaptığımız sözleşmede 334 peronluk hakkımız bulunuyordu. Zamanla bu hakkımızın bir bölümü elimizden alındı.
 
5 DAKİKA FARK 1.65 MİLYON

İlk olarak sözleşmeyi imzaladıktan ve peronları devraldıktan 2 hafta sonra UKOME 20’de 1 olan engelli park yeri sayısını 10’da bire düşürdü. Bu bizim 18 peronumuzu elimizden aldı. 3 ay sonra ise 10 dakika olan ücretsiz parklanma süresi 15 dakikaya çıkartıldı. Sadece bu 5 dakikalık artışın bile bize çok büyük zararı oldu. 5 dakika uzatımın bize maliyeti 1 milyon 650 bin lira tutarında. Biliyorsunuz Leyla Atakan Caddesi’nde 40 araçlık bir bölümde parklanmadan ücret alınması mahkeme kararıyla yasaklandı. Bunun karşılığın belediyeden yeni yer istedik. Bizi 90 işgünü boyunca oyaladılar. Sonrasında da 28 araçlık çok işlek olmayan bir yer verdiler.
 
KİRA GÜN GEÇTİKÇE ARTTIR

Anıtpark’ın orada 7 araçlık bir alanımızı elimizden aldılar ve ‘Otobüs durağı yapacağız’ dediler. Adliye yanında yer alan eski SEDAŞ binasının yıkımı sırasında da bölgede yer alan peronlarımızın kullanımını 1 ay boyunca engellediler. Balık pazarının orada 10 araçlık yerimizi iptal ettiler bunun yerine 6 araçlık bir yer verdiler. Bunlar benim aklıma bir çırpıda gelenler. Bunun gibi pek çok sorun yaşadık. Bu olaylar yaşanırken belediye herhangi bir kira indirimine gitmedi. Hatta kiramız arttı. TEFE TÜFE oranında yapılan zamlarla 125 bin lira olan aylık ödememiz giderek arttı. Mart ayında 160 bin lirayı bulacağını düşünüyorum.
 
SIKINTI YAŞAMAYA BAŞLADIK

Belediyenin abone araçları var sistemimize. Bu araçlar 2 saate kadar ücretsiz parklanabiliyor. 1.500 toplam araç var belediye adına abone. Bu abonelerden 2 saat parklanma sonrasında ücret talep ediliyor. Çoğu bu ücreti ödemiyor, siyasileri araya sokarak sıyrılmak istiyor. Pek çok borcu belediyeyle sorun yaşamamak adına sildik. Şu an itibariyle belediye abonelerinin 50 bin lira borcu var şirketimize. Bizim sözleşmemiz 31 Aralık’ta sona eriyor. Bu zamana kadar 2 yıl boyunca kiramızı aksatmadan, zamanında ödedik fakat son aylarda sıkıntı yaşamaya başladık. Fakat yine de elimizden geleni yaptık. 140 değil de 120 ödedik, 130 değil de 115 ödedik.
 
BİLEREK KİRAMIZI ÖDEMEDİK

Zaman içerisinde baktık ki bu böyle olmuyor. Belediye bizi ciddi anlamda mağdur ediyor, zarar ediyoruz... Biz de 3 ay bilerek kiramızı ödemedik ve sözleşmemizin feshedilmesini bekledik. Belediye sözleşmemizi feshetti. Hemen hukuki haklarımızı kullanmak için mahkemeye başvurduk. Kocaeli 1. Sulh Hukuk Mahkemesi şu anda yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu karar öncesinde belediye yetkilileri zabıtalarla peronlarımızda çalışan personellere hukuk dışı uygulamalar yaptı ve ellerindeki cihazlara el koydu, tabelalarımızı söktü. Şimdi mahkeme kararı biz yeniden görev üstlendik. 3 yıldır hiç ceza kesemeyen UKOME yetkilileri bugün alanlara indi. Teşekkür plaketi verdikleri firmamıza karşı savaş halindeler.
 
PİYASANIN BORCU 2.3 MİLYON

Bu işin tek sorumlusu olarak Büyükşehir Belediyesi Tahir Büyükakın’ı görüyorum ben. Bizim başvurularımızla ilgilenmedi, sorunu çözmek istemedi ve biz bugün bu noktaya geldik. Biz ihaleyi kazandığımızda 334 araçlık bir işletmeyi devralacaktık ancak zaman içerisinde bu rakam 283’e kadar düştü. Belediyenin abone sayısı da her geçen gün arttı ve 1.500’e yükseldi. Bu durum bizi mağdur etti. Şu anda belediyenin uygulamalarından dolayı zararımız 4 milyon lira civarında. 2.3 milyon lira da piyasadan alacağımız var. Bu konuda da vatandaşlarımızı uyarıyorum. Mart ayına kadar ödemelerini tamamlamayan herkes hakkında hukuki işlem başlatacağız.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑