whatsapp

Güncel

UĞUR MUMCU ANILDI

23 yıl önce suikast sonucu şehit edilen gazeteci yazar Uğur Mumcu, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, Kocaeli Barosu, KYÖD ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin düzenlediği törende Uğur Mumcu Anıtı’nda anıldı

24 Ocak 2016 Saat: 14:23
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.313 kez okunmuştur

UĞUR MUMCU ANILDI
UĞUR MUMCU ANILDI

24 Ocak 1993 sabahı Ankara’da gerçekleşen suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, Kocaeli Barosu ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin düzenlediği törende Uğur Mumcu Anıtı’nda anıldı. Anma törenine CHP eski Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, CHP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Acurman, Kocaeli Barosu Başkanı Sertif Gökçe, ÇYDD İzmit Şube Başkanı Meral Dönmez, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, KYÖD Başkanı Turgay Yılmaz, Türk Olcakları İzmit Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, Eğitim-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener ve dernek üyeleri katılırken programda bir konuşma yapan KYÖD Başkanı Turgay Yılmaz, “Türkiye tam 23 yıldır Uğur Mumcu’nun katilerini bulamamış olmanın ayıbı işe yaşıyor” dedi.

 

23 YIL GEÇTİ

Uğur Mumcu cinayetinin aydınlatılamamasının Türkiye’nin ayıbı olduğunu söyleyen Dönmez , “Uğur Mumcu’nun bıkmadan yazdığı araştırarak ortaya koyduğu gerçekler ve bunlardan çıkartılması gereken dersler o gün dikkate alınsaydı Türkiye bugün karanlık yapıların hüküm sürdüğü bir ülke değil, gerçek anlamda demokratik, laik bir hukuk devleti olacaktı. Uğur Mumcu’nun haince öldürülmesinin üzerinden 23 yıl geçti. Türkiye tam 23 yıldır katilleri bulmamış olmanın ayıbı ile yaşıyor. Bugün ülkemizde yaşayan herkes Uğur Mumucu’nun demokrasi şehidi olarak tarihimizde altın harflerle yerini aldığını kabul etmektedir.

 

GAFFAR OKKAN’DA UNUTULMADI

Sözlerine şöyle devam eden Dönmez, “Hayatını özgürlük ve demokrasi mücadelesine adayan ve bu uğurda yaptıklarıyla hedef seçilen, geleceğimize ışık tuttuğuna inandığımız Uğur Mumcu’ya, laik Cumhuriyet’e sahip çıkan, özgürlüklere inanan bizler, katledilişinin 23’üncü yılında saygı, rahmet ve özlemle anıyoruz. Aynı zamanda Diyarbakır Emiyet Müdür iken faili meçhul bir suikast sonucu öldürülmüş polis memuru Gaffar Okkan’ı da anıyor ‘Yeter, bu cinayetleri aydınlatın’ diyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı. Konuşmanın ardından Uğur Mumcu’nun eserlerinden kesitler okundu. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑