whatsapp
Vacit Çelik
Vacit Çelik

Başkan BOZBEY Bursa için bir şans…

‘’Damağımdaki Bursa ‘’ Bursa B. Şehir Belediyesi 13 – 15 Eylül 3. Uluslararası Gastronomi Şenliği

16 Eylül 2024 Saat: 11:33
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu yazı 390 kez okunmuştur

Saygıdeğer okurlarımız, öncelikle 3 gün boyunca konuk olduğumuz Bursa’dan Kozmosun tavanı kadar  saygılar sunuyorum.

Evet, bu günkü yazımız  Eko Yaşam, Kocaeli Haberci, Kocaeli Akar Haber ve Turizm Derneği adına Soner Kılıç, Mecit Ünal ve Özgen Sarıkaya ile birlikte

Bursa B.Şehir Belediye Başkanı İnşaat Mühendisi Mustafa Bozbey’in konuğu olduğumuz ‘’Damağımdakii Bursa ‘’ Bursa B. Şehir Belediyesi 

13 – 15  Eylül 3. Uluslararası Gastronomi Şenliği hakkındaki izlenimlerimiz  üzerine olacak.

Bu arada  3 günlük festivali adım adım takip ettikten sonra bir basın ve  halkla ilişkiler  uzmanı olarak söyleyeceğim

ilk ve son söz : Bursa B. Şehir Belediye Başkanı Sayın İnşaat Mühendisi Mustafa Bozbey, ‘’Daha çağdaş,

daha yeşil ve mutlu ve  bir kültür – sanat merkezi olmasında Bursa için bir şans.  

Evet, 3 gün boyunca  yakından izlediğimiz  festival ile ilgili anlatımdan önce  gastronomi hakkında kısa bir bilgi notu düşmek, bilginizi tazelemek istiyorum

Evet Gastronomi; Yemek hazırlama ve bir bütün olarak İnsan beslenmesinin duyusal niteliklerini keşfetmeyi, Tatmayı, deneyimlemeyi, araştırmayı, anlamayı

ve yazmayı içerir.

Gastronomi bilimsel olarak uygulamalı, teorik, teknik ve bilimsel olarak dörde ayrılır.

Ülkemizde ilk gastronomi bölümü  2008 yılında Yeditepe Üniversitesinde açılarak eğitim verilmeye başlanmıştır

Bilinmesinde yarar gördüğüm diğer bir özellik de Türk Mutfağında 19 bin çeşit yemek olduğu Ve ülkemizde tescilli gastronomi unvanına sahip illerin ilk sırasında Gaziantep, Hatay  ve Afyonkarahisar’ın geldiği.

BURSA ‘DA 3 FARKLI – ÖZEL VE GÜZEL GÜN

‘’Damağımdaki Bursa ‘’ teması ile 13 – 14- 15 Eylül tarihleri arasında  gerçekleştirilen Bursa B. Şehir Belediyesi 3. Uluslararası Gastronomi Festivali ile Bursa  3 gün boyunca sabah saat ondan başlayarak gece 24’e dek yüzbinlerce , yediden yetmişe, farklı siyasi görüş, kültür ve etnik kimliklerine karşın adeta kocaman bir  renkli, her şeye karşın  mutlu ve güzel, çok güzel bir ‘’Bursa Ailesi ‘’ yaşandı.

3 gün boyunca  Bursa B. Şehir Belediye Başkanı İnşaat Mühendisi Mustafa Bozbey’in saygıdeğer eşi ile birlikte yüzbinlerce Bursalı vatandaşın arasında olması, çocuk- genç – yaşlı – kadın ve erkek vatandaşı ile kucaklaşması başkan ve saygıdeğer hayat yoldaşının sadeliği görülmeye değer bir güzellikti.

Bir başka güzel  ve anlamlı olan güzellik de 3 günlük, dolu dolu, her saat başı bir etkinliğin programlandığı Ve  3 gün içinde  yaklaşık bir milyon vatandaş ile kucaklaştırılan

‘’Damağımdaki Bursa’’  3. Uluslararası Gastronomi Festivali Organisazyonunun  başında Bursa B. Şehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı Pınar Işık Yıldız yani, yüzü cumhuriyetin ilk yılları, gülüşü gökkuşağı güzelliği, bir  cumhuriyet kadınının olması idi.

Bir de uzun yıllar belediyede Basın-Halkla İlişkiler Ve Kültür-Sanat Etkinlikleri Müdürü olarak görev yapmış biri olarak  benim için bir önemli alan da meslektaşlarım idi.

3 günlük program sonunda söylenecek son söz de İlk günün ilk saatlerinde bizi karşılayan Ve konaklayacağımız Divan Hotel’e yerleştiren ve sonrası 3 gün boyunca da

yakından ilgilenen enerjisi, güler yüzü ve işini inanç ve aşkla  yapan Medya Sorumlusu Ferit  Şenocak, Basın-Yayın  Şube Müdürü Eyüp Murat  Karagül, Basın - Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Günay Özkılıç Ve Kültür ve sosyal İşler Daire Başkanı Şafak Bala Pala ve Birimlerin isimsiz kahramanları  Bursa’da kültür-sanat Ve gastronomi adına tarih yazanlardı.

Bazı  anları, bazı olayları anlatmak yetersiz kalır. O anları, olayları  her yönü ile anlayabilmek için Yaşamak gerek. Evet ben ve meslektaşlarım Soner Kılıç, Mecit Ünalve  Özgen Sarıkaya  ile birlikte özenle takip ettiğimiz Bursa  B. Şehir Belediye Başkanı inşaat Mühendis,Mustafa Bozbey’in inanç ve aşkla sahip çıktığı ve çok da zenginleştirdiği ‘’Damağımdaki Bursa"  3. Gastronomi Festivalinin 3 gün içerinde uygulanan 55 etkinliğini her yönü ile anlatmaya kalsam Bir roman yazmam gerekecek.

Bir de gördüğüm ve kozmosun tavanı kadar saygı duyduğum bir başka, bambaşka farklı ve güzel ve anlamlı olan da Bursa Kadın Kooperatifleri gerçeği vardı ki inanılacak gibi değil.

Bir başka ilimizde örneği olmayan bir muhteşem örgütlülük Tabi inandım ki onlarca kadın kooperatiflerinin en büyük şansı Bursa Belediye Başkanı İnşaat Mühendisi Mustafa Bozbey’in bu yapıya olan inancı  ve sınırsız desteği.

Tabi bir  sayın başkanın saygıdeğer eşinin ve Dış İlişkiler Daire Başkanının kadın kimliği.

İnandım ki önümüzdeki yıllar içinde Başkan Bozbey’in  inanç ve sınırsız desteği ile kadın kooperatifleri sadece Bursa’da değil ülkemizde tarih yazacak.

Kadın Kooperatif örgütlenmesi ve başarı konusunun üniversitesi olacak. Çünkü gördüm ki Bursalı kadınlar inanıyor, kararlı, üretmenin mutluluk olduğunun bilincinde

ve kendilerine, kadın kooperatiflerine saygılı ve güvenen ve sınırsız destek olan Mustafa Bozbey gibi bir başkanları var.   

3 GÜN , HER SAAT ANLAMLI VE GÜZEL 55 PROGRAM

Devam edecek…

****  

-Bana Bursa’yı sevmek için bir neden söyle? Dedi. Nedeni mi olur? Bir yanım deniz, diğer yanım dağ, bir yarın tarih, diğer yarım sen.

***

Esen kalın

Kozmosun tavanı kadar saygılar

 

 

 

YORUMLAR

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Cumhuriyetin kazanıldığı topraklardasınız’27 Eylül 2024 Saat: 12:29
Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzetleri Festivali Üzerine
Tüm Yazıları
Yukarı ↑