whatsapp

Eğitim

VAROL; AFŞİNBEY’İN EĞİTİMDEKİ HEDEFİNİ VE BAŞARISINI AÇIKLADI

Darıca’da Eğitim Veren Özel Afşinbey Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Afşinbey Okulları Kurucu Müdürü Ümit Varol, Afşinbey ailesi olamanın ve okullarındaki başarının sırrını açıkladı.

7 Nisan 2016 Saat: 09:52
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.833 kez okunmuştur

VAROL; AFŞİNBEY’İN EĞİTİMDEKİ HEDEFİNİ VE BAŞARISINI AÇIKLADI
VAROL; AFŞİNBEY’İN EĞİTİMDEKİ HEDEFİNİ VE BAŞARISINI AÇIKLADI

Afşinbey Okulları Kurucu Müdürü Ümit Varol okullardaki eğitim kalitesini ve Afşinbey ailesi olarak bölgede başarıları ile söz edilen okul olmanın sırrını yedincigünhaber’e özetledi,

FIRSAT EŞİTSİZLİĞİ VE NİTELİK DÜŞÜKLÜĞÜ İÇİN HAREKETE GEÇTİK

Varol; “Afşin Bey okulları,Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişimi önünde önemli bir engel olarak duran eğitimde fırsat eşitsizliği ve eğitimde nitelik düşüklüğü konularında harekete geçmeyi kendine amaç edinmiştir. Afşin Bey ailesi, orta öğretimdeki okullaşma oranlarının düşüklüğü; meslek liselerinin itibarının giderek zayıflaması;meslek edinme beklentisinin üniversite düzeyine yükselmesi; üniversite başvuruları ile işe yerleştirmeleri arasındaki açığın giderek artması; çocuklarımızın potansiyelinin değerlendirilememesi; artan işsizlik ve sağlık alanında nitelikli çalışan ihtiyacının karşılanamamasının ortak paydasının “meslek liseleri” olduğu tespitinden hareketle yola çıkmıştır.

EĞİTİM KALİTESİNİN ARTTIRILMASI İÇİN ÖNCÜ OLDUK

Türkiye'den aldığını yine vatanına vermek ilkesiyle eğitim birikimini ve tecrübesini Anadolu'nun ekonomik gelişimine, istihdam yaratmaya, birlikte büyük bir aile olmaya adamış bulunmaktayız. Kuruluşundan itibaren Afşin Bey ailesi, Türkiye için dünyadaki yenilik döngüsünü takip eden bir değişim dinamosu olmanın yanı sıra bulunduğu bölgede ailemizin mensubu olmanın farklılığını göstermeye ve Eğitim kalitesinin yükseltilmesi için öncü olmaya devam etmektedir.

ARANAN SAĞLIK PERSONELİ YETİŞTİRDİK

Hane hane ulaştığımız öğrenci velilerimizin ihtiyaç ve isteklerini yerinde analiz edip, bu sene 3.yaşını geride bırakan Afşin Bey çatısı altında oluşturduğu kurumlar,ürettiği ve desteklediği projelerle dostlarımızın gururlanmasına vesile olmaktadır. AB standartlarında insan gücü yetiştirerek, rekabet ortamına sunan anlayışımızla mezun ettiğimiz tüm öğrencilerimiz çalışma hayatında aranan sağlık personeli olarak göz kamaştırmaktadır.

ÖĞRENCİLERİMİZ STAJYER VE GÖZLEMCİ OLARAK İŞ HAYATINI TANIDILAR

3308 sayılı Mesleki ve Teknik Eğitim Kanunu kapsamında öngörülen 11.sınıf ve 12. sınıf zorunlu beceri eğitiminin (işletme staj) yanı sıra, Afşin Bey öğrencileri 9.sınıf ve10. sınıfta da hastaneler de gözlemci olarak iş hayatı ile tanışmış olurlar. Spor, sanat, beceri ve değerler eğitimiyle psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanında yaptığımız çalışmalar kısa süre içinde eğitim kadromuzun samimi ve özverili çalışmalarıyla öğrencilerimizde olumlu değişikliklere neden olmaktadır. Eğitim dünyasında 21.yılına giren bir eğitimci olarak Afşin Bey ailemizin tüm bu duygu ve düşüncede yarınlarının daha da güzel olacağına inancım tamdır.”dedi.

Özden DEMİRCİ – www.yedincigunhaber.com

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑