whatsapp

Güncel

YENİ ASGARİ ÜCRETE SENDİKALAR TEPKİ GÖSTERDİ

Gebze’deki sendikalar asgari ücretin bin 404 TL olmasına sert tepki gösterdi. Dün, birlikte açıklama yapan sendikalar; “Böyle bir ortamda açıklanan bu rakam kabul edilemez” dediler.

30 Aralık 2016 Saat: 22:44
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.183 kez okunmuştur

YENİ ASGARİ ÜCRETE SENDİKALAR TEPKİ GÖSTERDİ
YENİ ASGARİ ÜCRETE SENDİKALAR TEPKİ GÖSTERDİ

Daha önce çarşı çeşmesi önünde yapılacağı söylenen basın açıklamasına OHAL dolayısı ile izin verilmediği için Nakliyat İş Sendikası Gebze şubesinde yapıldı. Nakliyat İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal yaptığı açıklamada; “Asgari ücret sefalet ücreti olmasın, ücret tespit komisyonuna tüm sendikalar katılsın. Asgari ücret net 2 milyon TL olsun. Ülkemizde vergi düzeni de adaletsizdir. Asgari ücretli de, para babası da aynı ürüne aynı vergiyi vermektedir” dedi.

Gebze Sendikalar Birliği Dönem Sözcüsü Süleyman Akyüz ise; asgari ücretin açlık sınırının altında olduğuna dikkat çekti. Açıklamanın yılık olduğunu da hatırlatan Akyüz, “Bu rakam asla kabul edeceğimiz bir rakam değildir. Hani ülkemiz gelişiyor ve büyüyordu, bundan biz niye payımıza düşeni alamıyoruz. Bunun yanı sıra OHAL bahane edilerek emek ve emekçinin üzerinde baskı kurulmaya çalışılıyor. 15 Temmuz sonrası OHAL’in hangi amaçla geldiği beliydi. Bugün bize baskı için kullanılıyor. Bu işi sadece protesto etmek yetmiyor. Sandıkta da üzerimize düşeni yapmalıyız” dedi.

Birleşik Metal Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın da açıklanan rakamın kabul edilemeyeceğini söyledi. Bunun yanı sıra İstanbul, Ankara ve İzmir’de eylem ve grevler yapıldığını söyleyen Aydın; “OHAL Kocaeli’de baskı aracğ olarak kullanılıyor. Böyle devam ederse süreç tehlikeye gidiyor. Sokaklarda çatışma istemiyoruz ama daha ne kadar böyle devam edecek” dedi. Sendikalar ayrıca polisin kapı önünde bile kendilerine müsaade etmemesine tepki gösterdiler. Açıklamaya ayrıca; Lastik İş, Emekliler Cemiyeti, Emekli Sen ve Tüm İşçe Emeklileri Derneği de destek verdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑