Türkiye’nin en iyi ilk 10 üniversitesi içinde yer alan GTÜ, ulusal ve uluslararası alanda önemli bir yeri olan Çevre Mühendisliği Bölümüne lisans düzeyinde öğrenci alımı yapacak.
Şimdiye kadar Yüksek Lisans ve Doktora eğitimi veren Çevre Mühendisliği Bölümüne ilk kez girecek lisans öğrencileri, uluslararası düzeyde kariyer sahibi hocalarla, yeni nesil teknolojiler ışığında projelerde birebir çalışma imkânı bulacaklar.
Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ), 1994 yılında kurulan ve bu güz öğretim dönemine kadar sadece yüksek lisans ve doktora eğitimi verilen Çevre Mühendisliği Bölümü’ne 2016- 2017 akademik yılında lisans öğrencisi alacak. Bulunduğu konum itibari ile çevre kirliliği ve kontrolü konularında kapsamlı ve ileri seviyede araştırma ve geliştirme(Ar-Ge) faaliyetleri sürdürülmekte olan GTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü, çevre problemlerine yaratıcı çözümler üreten bir alan olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Bir çoğu yurt dışında doktoralarını tamamlamış 20 öğretim üyesi, toplamda 48 kişilik akademik kadro ile bin 300 m2'lik laboratuar alanına sahip modern bölüm binası, ileri düzey ölçüm cihazlarını barındıran 16 adet araştırma laboratuvarı ile çok sayıda proje ve akademik çalışmayı aynı anda yürütebilecek bir kapasite sunuyor. “Kirletmeden önce, temiz üretim ” temeli ile yeni nesil çevre mühendislerinin yetiştirileceği GTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü, çevre kirliliğine çözüm üretmek, daha az kimyasal kullanıp, temiz teknolojiler geliştirmek ve öğrencilerini de bu mantalite ile yetiştirmek için kapılarını 30 lisans öğrencisine ilk kez açıyor.
BURS, STAJ VE İŞ İMKÂNLARI OLDUKÇA FAZLA
Bölüme ilk defa alınacak lisans öğrencilerini, diğer üniversitelere nazaran GTÜ’ de büyük avantajlar bekliyor. Gebze’de yerleşkesi olan ve ulaşım ağlarının tam ortasında bulunan GTÜ, ulaşımda çok çeşitli alternatiflere sahip. Pek çok organize sanayi bölgesinin merkezinde, endüstriyel faaliyetlerin yoğun olduğu bir bölgede bulunan GTÜ, üniversite sanayi iş birliktelikleri sayesinde öğrencilerin bölümleri ile ilgili güncel sorunlara doğrudan tanıklık etmesini ve bu sorunlara çözüm üreten kadro içinde yer almasını sağlıyor. Öğrenciler, eğitimleri süresince staj yapabilecekleri ve mezun olduklarında işe başlayabilecekleri çok sayıda sanayi kuruluşuna oldukça yakın bir konumda eğitim görme ayrıcalığına sahip olacaklar. Çevre Mühendisliği Bölümünde TÜBİTAK başta olmak üzere pek çok kurumun desteklediği uluslararası ve ulusal araştırma projelerinde çok sayıda lisansüstü öğrenci bursiyer araştırmacı olarak çalışma imkânına sahip. Bu projelerde üç ve dördüncü sınıf lisans öğrencileri de burs alarak çalışabilecekler. Bölüm öğrencileri, 30-70 kişilik sınıflarda yüzde yüz İngilizce eğitim alıp, donanımlı teçhizatlara sahip laboratuvarlarda, en yeni çevre teknolojilerini birebir uygulayacaklar. Öğrenciler öğrenim süreleri boyunca üniversitenin yaptığı ikili anlaşmalar çerçevesinde Erasmus ve Mevlana programları kapsamında yurt dışında da eğitim görme fırsatı bulacaklar.