İzmir Efes Selçuk'ta Eşit Yaşam Derneği tarafından düzenlenen İzmir Belediyeleri meclis üyelerinin de yer aldığı toplantıda, yerel yönetimlerin kadın politikaları ve belediye bütçelerinde kadına yönelik şiddetle mücadele hizmetleri ...
İzmir Efes Selçuk'ta Eşit Yaşam Derneği tarafından düzenlenen İzmir Belediyeleri meclis üyelerinin de yer aldığı toplantıda, yerel yönetimlerin kadın politikaları ve belediye bütçelerinde kadına yönelik şiddetle mücadele hizmetleri üzerine sunumlar yapıldı.
İZMİR(İGFA)- Eşit Yaşam Derneği tarafından düzenlenen İzmir Belediyeleri meclis üyeleri ve toplumsal cinsiyet eşitliği komisyonları üyelerinin ortak toplantısı, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in ev sahipliğinde gerçekleşti. Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda yerel yönetimlerin kadın politikaları ve belediye bütçelerinde kadına yönelik şiddetle mücadele hizmetleri üzerine sunumlar yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Eşit Yaşam Derneği Başkanı Nazik Işık,; “ Bizim için önemli olan daha eşit bir dünya, kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılmasıdır. Bizler Mustafa Kemal’in kızlarıyız. Bizleri bu kadar aydınlık, bu kadar standartları yüksek bir ülke konusunda önümüzü açan Mustafa Kemal Atatürk’e her zaman saygı ve minnetle bağlıyız. Derneğimizin ülküsü ve hedefi bu çerçevededir” dedi.
Karabağlar Belediyesi Sosyal Yarım İşleri Müdürü Pelin Erda “Yerel Eşitlik Eylem Planları, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Mekanizmaları”; İzmir Yerel Eşitlik İzleme Platformu (CEİD) Koordinatörü Ayla Çelik, ise “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Açısından Belediye Bütçelerini Hangi Göstergeler ve Hangi Hizmetlerle İzliyor ?” başlıklı sunumlarını yaptı.
'EN BÜYÜK SIKINTI EKONOMİK ÖZGÜRLÜK'
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sergel "En büyük sıkıntı ekonomik olarak kadının özgürleşememesi. Kadının ekonomik olarak özgürleşememesi aslında sosyal yaşamdan elini eteğini çekmesine, doğal olarak sosyal yaşamda var olmayan kadının siyasette kendini gösterememesine sebep oluyor" dedi.
Efes Selçuk Belediyesi bünyesinde kurulan Yerel Eşitlik Birimi’ne de değinen Başkan Sengel; “Biz toplumsal eşitlik noktasında eşitliği, cinsiyete indirgemek istemedik. Eşitsizlik her alanda var. Tarlaya giden bir kadınla bir erkeğin yevmiyesi aynı değil. Deppo Efes’in içerisinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’den feyz alarak adını Masal Evi koyduğumuz ancak Türkiye’de bir ilk olduğunu gururla söyleyebileceğim ve Efes Selçuk’ta tarım işçisi kadınların sonuçlarından çok memnun olduklarını belirtikleri bir proje.Biz halkın içine girmeli ve halkın ihtiyaçlarına göre adım atabilmeliyiz" ifadelerini kullandı.