Yeşim ve İzmir Ekonomi Üniversitesi iş birliğiyle yürütülen “Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Harekete Geç!” projesinin ilk fazının ardından ikinci dönem çalışmaları da başarıyla tamamlandı. BURSA (İGFA) - Yeşim Tekstil'in "S...
Yeşim ve İzmir Ekonomi Üniversitesi iş birliğiyle yürütülen “Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Harekete Geç!” projesinin ilk fazının ardından ikinci dönem çalışmaları da başarıyla tamamlandı.
BURSA (İGFA) - Yeşim Tekstil'in "Sürdürülebilir bir gelecek için harekete geç" projenin ikinci ayağı, 2020-21 akademik yılı bahar döneminde İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEU) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi (GSTF) Görsel İletişim Tasarımı Bölümü 1. sınıf öğrencileri ile gerçekleştirildi.
Proje kapsamında öğrencilere sürdürülebilir moda ve plastik kullanımının dünyaya etkisi, baskı teknikleri ve görsel iletişim tasarımı konularında Yeşim yöneticileri tarafından eğitimler verildi. Öğrenciler sürdürülebilir gelecek teması ile doğadaki plastik atıklardan etkilenen hayvanlara dikkat çekmek için özel figürler tasarladı. Hazırlanan çevreci tasarımlar, Yeşim tarafından sağlanan bez maske ve çantalar üzerine basıldı.
Yeşim Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Cesur, son dönemde sektörde kendine sıkça yer bulan böylesi bir konuyu “Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Harekete Geç” mottosu ile dikkat çekici bir boyuta taşıyan örnek bir iş birliği çalışmasına imza attıklarını ifade etti.
Söz konusu projenin her iki tarafın hedef kitleleri nezdinde son derece önemli olduğunu belirten Cesur, “Yeni nesil tasarımcılarda ‘Sürdürülebilirlik’ konusunda farkındalık ve bilinç oluşturarak, bu bakış açısını benimsemiş tasarımcılar yetiştirme konusunu çok önemsiyoruz. Yeşim kurucularından Şükrü Şankaya’nın hayat felsefesi olan ‘Önce İnsan’ prensibi ile yıllardır insanlar için yaşanabilir bir dünya yaratmak adına doğaya dost üretim yaparak sürdürülebilirliği destekliyoruz. Söz konusu projeye sağladığımız destekle her iki dönemde de sektörel tecrübe ve birikimimizi yeni yetişen genç tasarımcılara aktarmayı ve onlara ilham olacak ortamlar sağlamayı önceliklendirdik. Proje kapsamında öğrenciler mümkün olan en az kaynak ve en az atıkla doğaya ve insana değer veren bir ekosistem içerisinde işlevsel ve ilham veren tasarımlar hayata geçirmeyi deneyimleme şansı buldu.” diye konuştu.