whatsapp

Güncel

Zafer ENPAY işçilerinin oldu

Türk-Metal’den çıkıp DİSK’e bağlı Metal-İş Sendikası’na geçtikleri için ENPAYfabrikasından işten atılan işçiler için işe geri dönüş kararı verildi. ENPAY işçileri’nin son davası olan Kocaeli 6’ncı İş Mahkemesi’nde

28 Ocak 2016 Saat: 09:25
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.236 kez okunmuştur

Zafer ENPAY işçilerinin oldu
Zafer ENPAY işçilerinin oldu

Başiskele Vezirçiftliği’nde bulunan ENPAY’da 200’den fazla işçi Türk Metal’den istifa ederek DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’na geçmişti. İşveren de birçok işçinin işine son vermişti. İşçiler direnişe geçerken bir yandan da dava süreci başlamıştı. İşten atılan 236 ENPAY işçisi işe iade davası açmıştı. 27 Ekim 2015 tarihinde 6. İş mahkemesinde görülen ilk davanın ardından mahkemeye başvuran işçi sayısının çokluğu sebebiyle davalar 2, 3, 4, 5 ve 6. iş mahkemelerine pay edilmişti. Konuyla ilgili son davanın görülmesine Kocaeli 6’ncı İş Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya davacı işçilerin avukatları Murat Özveri ve Saliha Sarıçiftçi ile davalı ENPAY’ı temsilen avukatlar İlter Yılmaz ile Nejla Acar katıldı. 

Haklıyız ve Sevinçliyiz

Mahkeme heyeti işçiler hakkında işe iade ve 12+4 sendikal tazminat kararı verdi. Bu davayı kazanan 40 işçi ile birlikte toplam 236 ENPAY işçisinin davaları işçi zaferi ile son buldu. İşçiler mahkeme kararı ile işlerine dönmenin sevincini yaşadı. Mahkeme çıkışında işçiler adına açıklama yapan Birleşik Metal Baştemsilcisi Nuri Fidan, “Direnişimiz sonunda başlatmış olduğumuz işe geri iadesi davamız sonucunda bugün alınan kararla toplam 236 arkadaşımızın işlerine geri iadesi kararı alındı. Mutluyuz ve sevinçliyiz. Hepimize hayırlı olsun. Yargıtay’ın bu haklı kararı bozmayacağını düşünüyoruz. Artık ENPAY’ın balonu patladı” dedi. Fidan bu süreçte kendilerine destek olan herkese teşekkür ederken yanlarında durmayan kişilere de sitem etti. 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑