whatsapp

Güncel

ZEYTİNOĞLU, YERLİ OTOMOBİL DİLOVASINDA ÜRETİLEBİLİR

Yerli otomobil üretimine değinen KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “İlimiz, ülkemizin dünyayla rekabet açısından en önemli illerden bir tanesi ve ilimizde en önemli bölge de Dilovası’dır. Bu bölgede yerli otomobil üretilebilir” dedi

6 Nisan 2016 Saat: 08:37
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.150 kez okunmuştur

ZEYTİNOĞLU, YERLİ OTOMOBİL DİLOVASINDA ÜRETİLEBİLİR
ZEYTİNOĞLU, YERLİ OTOMOBİL DİLOVASINDA ÜRETİLEBİLİR

Yerli otomobil üretimine değinen KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “İlimiz, ülkemizin dünyayla rekabet açısından en önemli illerden bir tanesi ve ilimizde en önemli bölge de Dilovası’dır. Bu bölgede yerli otomobil üretilebilir” dedi

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu basın mensupları ile Club Bithynia'da düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelerek çevre ödülleri hakkında bilgi verdi. Toplantıda KSO Genel Sekreter yardımcısı Elif Bilgisu ve KSO Çevre Uzmanı Aynur Hacıfettahoğlu da yer aldı. Çevre ödülleri hakkında bilgi veren Zeytinoğlu, “1995 ve 1996 yıllarında 4 dalda verilen çevre ödülleri, 1997 yılından itibaren tek dalda verilmeye başlanmış ve “Çevreci Başkan” olarak bilinen “Şahabettin Bilgisu”nun adı verilmiştir” şeklinde konuştu.


SON BAŞVURU TARİHİ
Zeytinoğlu, “KSO tarafından çevrenin korunması ve gelişmesine katkıda bulunmak, çevresel açıdan sürekli teşvik etmek, değişen çevre kavramlarına uyumu cesaretlendirmek, ölçülebilir çevre yatırımlarının yanı sıra çevreye ve topluma katkıları olan kuruluşları desteklemek ve teşvik etmek amacıyla ‘Kocaeli Sanayi Odası Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri’ organizasyonu düzenlenmektedir. Türkiye’nin ilk çevre ödülleri organizasyonu olan Şahabettin Bilgisu Çevre Ödül Töreni organizasyonunun bu yıl 22. yapılıyor. Çevre ödülü ve sektör ödülü almaya hak kazanan firmalara İZAYDAŞ tarafından özel indirimler yapılmakta ve 2 yıl boyunca ödül logosunu kurumsal iletişim çalışmalarının her aşamasında kullanma hakkını elde edecektir. Başvurular başlamış olup son başvuru tarihi ise 2 Mayıs olarak belirlenmiştir” dedi. 


DÜNYA’YLA REKABET
Konuşmasının devamında yerli otomobil üretimine dair fikirlerini paylaşan Zeytinoğlu, “Yerli otomobilin şehrimizde üretilmesi elbette bizi mutlu eder. Zaten otomobil üretimi konusunda Türkiye’de Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Bursa üçgeninde en büyük üretim sağlanmaktadır. Buralarda üretilme ihtimali yüksek olasılık. Ancak mikro milliyetçilik yaparak illa Kocaeli’de olsun diye bir ısrarda bulunmak yersiz olur. Sonuçta bunu yapacak olan ülkemizdir. Bu üçgen içerisinde şartları en uygun şehir hangisiyse orada yapılması uygun olur. Ancak ilimiz ülkemizin dünyayla rekabet açısından en önemli illerden bir tanesi ve ilimizde en önemli bölge de Dilovası’dır. Önümüzdeki ay köprünün de açılmasıyla değeri daha fazla olacaktır, bu bölge de yerli otomobil üretimi gerçekleştirilebilir” açıklamasında bulundu.


SORUNLAR ÇÖZÜLECEK
Konuşmasının sonunda haziran ayında kriz beklentilerinin olduğu iddialarına değinen Zeytinoğlu şunları söyledi: “Bize böyle bir duyum gelmedi. Krizin yaklaştığı veya işlerin yavaşlayacağına inanmıyorum. Şuan durumumuz gayet iyi seyrediyor. Rusya, Suriye ve Irak ile bazı sorunlar yaşandı. Suriye ve Irak ile çözümün oluşturulması sonucu Ortadoğu pazarında zaten önemli olan konumumuzu yükselteceğimize inanıyorum. Rusya ile olan sorunlar ise düzelmeye başladı gibi görünüyor. Sonuçta biz Rusya’ya bağımlıyız ancak Rusya da bizden bağımsız değil. Rusya’nın bizden ithal ettiği birçok ürün var ve bize ihtiyaçları var. Aramızda bulunan küçük sorunların da zamanla ortadan kalkacağına inanıyorum.” 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑